DVDP-bredde=

Mange tog trenger en annen konduktør. Dette er nødvendig for sikkerheten, sier NS.

Mens de kjørende togene fra rutetabellen blir færre og færre, begynner sporet å kollapse under antall reisende i tog som er for korte. Flere reisende klager på sosiale medier over at de ikke har plass når de vil ta toget. Påfallende er togene som plutselig hadde færre vogner, slik at togene blir overfylte.

Problemet oppstår både i Nederland og Flandern. Ifølge NMBS skyldes dette det store antallet ukurante vogner utsatt for sammenbrudd, og mangel på teknisk personell. En talsmann for NMBS indikerer at det ikke er noen strenge standarder som i Nederland. Som regel er det greit med én konduktør opp til ti dobbeltdekkere der. 

"Problemet er påliteligheten til det eldre utstyret, som er mer utsatt for havari og som selvfølgelig bryter ned raskere. På grunn av forsinkelser i leveringen av nytt utstyr, må vi holde eldre utstyr i drift lenger."

NMBS erkjenner problemet. Det ble vurdert å åpne seter i første klasse. Den avgjørelsen kan alltid tas om bord på selve toget. Viser det seg at det virkelig ikke er nok plass, kan togkonduktøren bestemme seg for å åpne opp første klasse. Dirk Defauw (CD&V), borgermesteren i Brugge, har skrevet et åpent brev til NMBS der han fordømmer de overfylte togene. "Togene i rushtiden ankommer stasjonen overfylte, slik at mange studenter ikke kan gå ombord." 

Les også  NS introduserer verktøy for reisende med MID

NMBS varsler overfylte tog på grunn av det store antallet havarier og mangel på teknisk personell.

(Teksten fortsetter under bildet)
Kalenderpakke

De nederlandske jernbanene, derimot, står overfor en alvorlig mangel på personell. Spesielt mangelen på konduktører er stor og det påvirker bruken av lange tog. NS har hatt standarder i årevis når det er behov for en andre konduktør. Den såkalte lekterstandarden bestemmer fra hvor mange vogner en 'andre mann' kreves. Som regel kreves det en andre leder fra syv vogner. Samtidig som Rover ber om flere tog, og der det er mulig hvert XNUMX. minutt på hver stasjon, blir de færre og færre. Problemet med toginnstilling, forsinkede, for korte og overfylte tog blir større og større. Rover-direktør Freek Bos ber for litt «tenking» på NS til beste for kunden.

begrensning

Mange tar i dag bilen i stedet for toget, på grunn av fare for toginnstilling og overfylte tog. For personer med fysisk eller psykisk funksjonshemming er bilen vanligvis ikke et alternativ, fordi de ikke kan kjøre selv. De reisende ser altfor ofte toget passere dem i mangel av hjelp på stasjonen eller ingen plass tilgjengelig for rullestolen. Under normale omstendigheter er dette allerede vanskelig for dem, fordi de ofte trenger hjelp til å komme seg inn og ut. Og da snakker vi ikke engang om manglende og svikt i heiser på stasjoner på grunn av forsinket vedlikehold eller mangel på reservedeler.

Les også  Intercity med tusen passasjerer står stille i timevis
(Teksten fortsetter under bildet)
NS reisehjelp - foto: Pitane Blue

Mye misforståelser blant togpassasjerer. Den nederlandske jernbanen fjernet nylig tog fra rutetabellen som en forholdsregel. Dette skal sikre at færre tog plutselig kanselleres. Rikus Spithorst i passasjerorganisasjonen Voor Beter OV konstaterer at reisende fortsatt blir møtt med ubehagelige overraskelser.

"NS har strippet rutetabellen med løfte om at de reisende kan regne med at de resterende togene går. Det ser ikke ut til å stemme nå. Vi ser stadig flere klager, slik har det vært i en del dager. "

Per i dag er timeplanen ytterligere strippet ned og det er ikke engang det verste. Ifølge Spithorst har mange forbindelser gått tapt, slik at passasjerene noen ganger må vente en time på forbindelsestoget sitt. Ved utgangen av fjoråret var i snitt 2 til 3 prosent av togene innstilt. De siste to månedene var det henholdsvis 11 og 8 prosent.

Foto NMBS: Michael Depoortere

Relaterte artikler:
Taxi papir
Utskriftsvennlig, PDF og e-post