DVDP-bredde=

Denne nye satsingen starter som en pilot 1. mars 2023 og vil snart sørge for tilstrømning av teknikere til jernbanen.

Jernbanesektoren mangler tekniske fagfolk. For å gjøre noe med dette starter ProRail, Railcenter, Technical Valley og de deltakende jernbaneentreprenørene et nytt samarbeid: opplæring av sidedeltakere til å utdanne sikkerhets- eller energiforsyningsteknikere. Denne nye satsingen starter som en pilot 1. mars 2023 og vil snart sørge for tilstrømning av teknikere til jernbanen.

Kompetansemangel

Det er betydelig mangel på teknisk utdannede jernbaneansatte på arbeidsmarkedet, og nødvendig inntak innen jernbanesektoren oppnås ikke. Det er ikke nok elektrisk trente spesielt. I tillegg trengs det ekstra bemanning for å imøtekomme veksten. Jernbanesektoren forventer en betydelig vekst på 30 prosent flere passasjerer og 50 prosent mer godstransport i 2030.

Opplæring for jernbanesektoren

Å investere i utvikling og tilbud av et målrettet MBO-baneingeniørkurs er en av løsningene for å takle denne store flaskehalsen i markedet. Railcenter får derfor i oppdrag fra ProRail å slå seg sammen med Teknisk dal i mars 2023, trene en gruppe laterale deltakere til å bli energiforsyning eller trene sikkerhetsteknikere. Dette gjør de ved å tilby videregående yrkesopplæring. MBO Rail Technology-kurset er for personer med teknisk erfaring eller minst MBO-utdanning nivå 2. Fordi mekanikerne under opplæring går på jobb hos de deltakende arbeids- og lærebedriftene og vil få praktisk veiledning, gis det målrettet opplæring for jernbanesektoren.

Les også  Forsinkelse i Prorail sikkerhetsfasiliteter ved havnen i Rotterdam
(Teksten fortsetter under bildet)
Jernbanesektoren mangler tekniske fagfolk.

"Tekniske folk er hjertet i jernbanesektoren. Vi trenger derfor desperat disse kvinnene og mennene for å opprettholde de 7000 km med løype som vi har i Nederland. Ved å tegne en arbeids- og læringsbane vet potensielle nye mekanikere umiddelbart hva det innebærer å jobbe for jernbanen og om dette passer dem. Dette skal vi bruke til å knytte nye mennesker til jernbanen.»

Om treningen

1. mars 2023 starter deltakerne med fulllønnet arbeids- og læringsvei. I løpet av de første 16 ukene følger mekanikerne under opplæring nødvendig teori og praktiske timer. Deretter følger såkalt praktisk opplæring: Deltakerne jobber i tolv måneder og kan lære og jobbe under veiledning hos en av de tilknyttede jernbaneentreprenørene. I denne perioden tar de også eksamen for MBO elektroteknikk – nivå 3 og deltakerne får de nødvendige jernbanesertifikatene. Etter å ha fullført den treårige prosessen, vil mekanikerne bli ansatt i selskapet de i utgangspunktet valgte. Deltakerne i dette programmet får lønn fra dag én.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post