DVDP-bredde=

Atilay Uslu frykter at kapasiteten fortsatt må kuttes på Schiphol i løpet av maiferien og sommeren på grunn av sikkerhetsmangelen.

Turoperatøren Corendon griper inn igjen på hjemmebasen Schiphol. Kaoset og de høyere kostnadene ved Schiphol sørger for at feriegigantens eget flyselskap blir mye større i Brussel neste sesong. I Belgia vil Corendon nesten dobles til 260.000 seter neste sesong, mens kapasiteten på Schiphol reduseres til 230.000. 

Schiphol sliter med stor bemanningsmangel, som gjør at vekst for flyselskapene ikke lenger er mulig. Ferier bestilles for tiden massevis, og den eneste måten å imøtekomme veksten på er å flytte til andre flyplasser i Belgia og Tyskland. Fra våren 2023 vil fire Corendon Airlines-fly være stasjonert på Brussel lufthavn.

"Dette er hovedsakelig på grunn av kaoset på Schiphol," sa administrerende direktør Atilay Uslu Telegraf. Han frykter at kapasiteten fortsatt må kuttes på Schiphol i maiferien og sommeren på grunn av mangel på vektere og andre personellproblemer, som ved Marechaussee. "Vi kan tilby folk en bestemt ferie i Brussel."

Dessuten er det billigere å fly fra Belgia, fordi prisene på Schiphol har steget her og flyskatten er tredoblet. Det er bemerkelsesverdig at administrerende direktør i Corendon berømmer Brussel som et billig reisemål. Administrerende direktør i Ryanair har nylig redusert kapasiteten fra Brussel kraftig, nettopp fordi Brussel lufthavn ifølge ham er alt for dyr. I Nederland passasjerer 26 euro ekstra skatter. I Belgia er flyskatten, avhengig av reisemålet, mellom 2 og 10 euro.

Les også  Undersøkelse av utplassering av traineer hos et flyselskap

krav

På grunn av Schiphols politikk har flyplassen falt i unåde hos mange reisende og bedrifter. Krav fra reiseorganisasjoner og flyselskaper er dagens orden. Forholdet mellom Schiphol og reiselivsbransjen er i en vanskelig situasjon. Ifølge direktør Frank Oostdam i ANVR et krav på den totale skaden inkludert omsetningstap er ikke realistisk. Paraplyorganisasjonen ANVR tar utgangspunkt i den påviselige skaden selskapene har påført. Dette beløpet er på hundrevis av millioner euro.

Relaterte artikler:
De som bor under de store elvene og ønsker å reise på ferie med Corendon, vil fra nå av havne i Brussel.
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post