Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Fra februar er 6 motiverte studentlag klare for den femte utgaven av utfordringen.

RDW har forpliktet 6 studentlag i den lukkede kategorien, fabrikkklasse Kart, for neste år. Dette er en dobling av antall lag sammenlignet med 2022. I begynnelsen av november gikk fristen ut for utdanningsinstitusjoner for å bekrefte sin deltakelse i Self Driving Challenge (SDC) 2023. Fra februar er 6 motiverte studentlag klare for den femte utgaven av utfordringen. De ønsker følgende utdanningsinstitusjoner velkommen til SDC 2023: University of Groningen, Hanze University of Applied Sciences, Windesheim University of Applied Sciences, University of Twente, Rotterdam University of Applied Sciences og The Hague University of Applied Sciences.

Ungt talent

Med Self Driving Challenge tilbyr RDW unge talenter muligheten til å utvikle seg videre innen smart mobilitet. En unik og bane hvor studentlag konkurrerer mot hverandre ved å kjøre kappkjøring med selvkjørende kjøretøy på en juniorbane. Teamet som kjører et selvkjørende kjøretøy feilfritt rundt banen på raskest tid er vinneren av Driving Challenge. Utdanningsløypa starter hvert år i februar og avsluttes med finale på kretsen mer enn fem måneder senere.

Utgave 2023: unngå hindringer

Self Driving Challenge, organisert av RDW, og startet i 2019, har som mål å få kunnskap om kompleksiteten til autonome kjøretøy og måten disse kjøretøyene tar valg på. Dette vil gjøre RDW i stand til å forberede seg på en fremtid der selvkjørende teknologi vil spille en stadig viktigere rolle både i bruk og eventuelt i typegodkjenningsprosessen.

(Teksten fortsetter under bildet)
For å teste den utviklede programvaren i mellomtiden, arrangerer RDW testdager på junior TT-kretsen i Assen og på Testsenteret i Lelystad.

Hvert år fastsetter organisasjonen et tema for utfordre. Dette temaet er relatert til kunnskapsbehovene til RDW. For 2023-utgaven er temaet «unngå hindringer». For å gi elevene muligheten til å oppnå jevn gode resultater her, vil karten utstyres med flere sensorer enn noen gang i år, inkludert flere kameraer og muligens en LiDAR-sensor.

Planlegging

For å teste den utviklede programvaren i mellomtiden, arrangerer RDW testdager på junior TT-kretsen i Assen og på Testsenteret i Lelystad. Vi organiserer også nettbaserte kunnskapsøkter og deltakende studentteam får tilleggsopplæring fra kunnskapspartnerne NXP og Quintor. Nøyaktig tidsplan for testdagene, kunnskapsøktene og treningsøktene vil bli annonsert av organisasjonen under kick-offen av utfordringen i februar. Finalen er 8. juni 2023.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke