DVDP-bredde=

Hovedårsaken til den historisk høye NEA-indeksen er økningen i energiprisene.

NEA-indeksen er blitt kjent etter en dags forsinkelse på grunn av tariffforhandlingene med CNV Vakmensen. Panteia har beregnet at NEA-indeksen for helsetjenester og drosjetransport vil være 2023 % i 13,7.

De to viktigste utviklingen som er tatt i betraktning er økningen på 8 % i tarifflønninger per 1. januar 2023, som bringer kostnadsutviklingen til totalt 6,8 % for 2023, og den enorme økningen i drivstoffkostnadene i 2022, som resulterer i i en korreksjon på 6,9 % vil ,XNUMX % bli fremført for påfølgende år.

Ifølge det digitale fagbladet Passenger Transport Magazine er kostnadsutviklingen basert på etablerte fakta, som Tariffavtale for helsetransport og taxi inngått med CNV Vakmensen, og prognoser fra Plankontoret. Det er ikke tatt hensyn til kostnadsøkninger som følge av økt overbelastning i beregningen av kostnadsutviklingen. Fremtidig kostnadsutvikling som fortsatt er usikker er heller ikke inkludert i estimatene.

Den estimerte utviklingen av kostnadene i 2023 er utarbeidet på grunnlag av prognosene til det nederlandske byrået for økonomisk-politisk analyse (CPB) i deres Macro Economic Outlook (MEV) 2023 - informasjon gitt av tredjeparter - den nasjonale konsumprisindeksen (CPI) og World Economic Outlook (WEO) fra oktober 2022.

Hovedårsaken til den historisk høye NEA-indeksen er økningen i energiprisene. Naturligvis oversetter dette en-til-en til drivstoffkostnadene. I tillegg har nesten alle kostnadstyper steget enormt, fordi energi utgjør en stor del av produksjonskostnadene. Dette har presset inflasjonen til et rekordhøyt nivå, noe som har resultert i at lønningene har økt betydelig for å dekke levekostnadene.

På oppdrag fra Sosialfondet for mobilitet har Panteia laget en oversikt over den siste gjennomsnittlige kostnadsutviklingen for drosjetransport. Kostnadsutviklingen per drosjeselskap kan derfor slå ulikt ut. Hele rapporten er på nett å vise.

Basert på denne kostnadsutviklingen er gjennomsnittlig kostnadsøkning i drosjetransport for 2023 +13,7 % - kilde Panteia
Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post