Fra nå av kan reisende i Amsterdam og området rundt også sjekke inn og ut med et kontaktløst debetkort eller kredittkort.

I tillegg til et OV-brikkekort kan reisende også sjekke inn og ut i Amsterdam og omegn med et kontaktløst debetkort eller kredittkort – også på mobil. Dette har gjort det enda enklere å reise med GVB-busser, trikker og metroer og EBS-busser i Amsterdam-regionen. Transdev/Connexxion introduserte tidligere denne betalingsformen i busstransport i de andre delene av provinsen Nord-Holland.

Å betale i kollektivtransport vil endres. Kollektivbrikkekortet får en etterfølger, kollektivkortet, og nye betalingsmåter kommer. Reisende vil snart kunne bestemme selv hvordan de vil betale, og derfor blir det smartere og enklere å reise med kollektivtransport. Disse nye betalingsformene introduseres av de felles kollektivselskapene og Translink under paraplynavnet OVpay. Inn- og utsjekking med debet- eller kredittkort er en av de nye betalingsmåtene. Dette er mulig i flere og flere regioner. 

vær forsiktig

Å reise med debetkort fungerer veldig enkelt og akkurat det samme som brikkekortet for kollektivtransport. Du sjekker inn med debetkortet ditt (plast eller mobil) foran kortleseren, og du sjekker også ut med samme debetkort. Vær oppmerksom på at kortet må fjernes fra lommeboken eller kortholderen for å sikre at inn- og utsjekking skjer med samme kort.

Reisende kan sjekke inn og ut med et kontaktløst debetkort fra ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank eller SNS - et kontaktløst kredittkort fra Mastercard eller Visa (utstedt av ICS) - ethvert utenlandsk kontaktløst debet- eller kredittkort fra Maestro, VPAY, Mastercard og Visa – en smarttelefon som er knyttet for kontaktløs betaling til et av de nevnte debetkortene og kredittkortene og eksisterende kollektivkort og strekkode.

se hva du betaler 

Les også  Amsterdams rådmenn omfavner samarbeidende taxiverden

Prisen for reisen er den samme som å reise med OV-brikkekort uten rabatt eller sesongkort. I løpet av 2023 vil det også være mulig å reise med debetkortet til redusert pris (f.eks. aldersrabatt). For øyeblikket er det fortsatt full pris å reise med debetkort. Reisende kan sjekke reisedetaljene sine i OVpay-appen eller ved å taste inn koden på www.ovpay.nl/reisoverzicht som er oppgitt i betalingsoversikten med beskrivelsen NLOV. GVB-reisende kan også laste ned GVB-appen for å se reisene deres med GVB.

ny teknologi

Reisestart på debetkortet hos GVB og EBS sammen med buss, trikk og T-bane gjør at dette er den største overgangen til den nye teknologien til dags dato og medfører alt i alt mye endring for reisende og ansatte. Inge Keur, salgs- og servicesjef i GVB: «Den nye teknologien er omfattende utprøvd, men har en utfordrende læringskurve som bare kan skje i praksis. Derfor følger vi nøye med på utviklingen når det gjelder å reise med debetkortet.'

Inn- og utsjekking med ditt kontaktløse debet- eller kredittkort er en del av det nasjonale innovasjonsprogrammet OVbetaler der kollektivselskaper, Translink, kollektivetatene og bankene samarbeider. De nye betalingsmåtene i kollektivtrafikken innføres i faser i perioden 2021-2024. Brukervennlighet og pålitelighet er avgjørende hos OVpay.

Relaterte artikler:
Les også  Politiet leter etter drosjesjåfør som reddet liv
NGC GVB Amsterdam
Bussavis
Utskriftsvennlig, PDF og e-post