DVDP-bredde=

Dersom elevlinjene slettes, kan skolen stenge dørene.

Elevene til Curio Prinsentuin i Andel har satt alle sine håp til nestleder Suzanne Otters (VVD). Rundt to tusen mennesker som er uenige med provinsen, fordi den ønsker å skrote de spesielle studentbusslinjene fra midten av 2025, har signert et opprop.

Provinsen Nord-Brabant jobber med et nytt anbud for kollektivtransport mellom 2025 og 2035. I gjeldende utkast til kravprogram vil en stor del av skolelinjene til Curio Prinsentuin Andel bli skrotet. Elever, foreldre og ansatte ved skolen startet en signaturhandling å beholde skolebussene.

Bystyret og skolestyret i Curio er svært bekymret over denne utviklingen. Initiativtakerne til oppropet mener at provinsen ikke i tilstrekkelig grad er klar over hva forsvinningen av skolelinjene til Curio Prinsentuin Andel betyr. I tillegg tilbys det ikke noe rimelig transportalternativ og ved å demontere busslinjene vil en stor gruppe elever fra et stort område inkludert Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer og Waalwijk bli nektet muligheten til å oppleve en veldig hyggelig ungdomsskoletid på denne skolen.

— Vi har 623 elever, hvorav ikke mindre enn 454 kommer til skolen med buss.

(Teksten fortsetter under bildet)
Curio Prince's Garden Andel

Fjerning av linjene betyr at studenter i fremtiden ikke lenger vil kunne reise trygt til Curio Prinsentuin Andel for å følge den utdanningen de velger. Elevene, foreldre/foresatte, ansatte og andre interessenter ved Curio Prince Garden Andel skole ber derfor provinsen opprettholde skolelinjene til Curio Prince Garden Andel.

Les også  VNG setter inn et ekspertteam for å forbedre studenttransport

Nestleder Suzanne Otters-Bruijnen (VVD) har porteføljen Mobilitet, organisasjon og europeiske programmer. De Vughtse (50) etterfulgte Christophe van der Maat som hadde reist til Haag. VMBO-skolen har i årevis gitt god opplæring til alle elever fra BB, KB og GL/TL. Andel er en landsby i provinsen Nord-Brabant, i regionen Vest-Brabant, og innenfor den i Land van Heusden og Altena-regionen, Altena kommune. 

Relaterte artikler:
Nestleder Suzanne Otters fra VVD - fotograf: Marc Bolsius
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post