DVDP-bredde=

Regjeringen fastsetter regler for å redusere antall mopedulykker.

Fra 1. januar 2023 er det påbudt å bruke hjelm i hele Nederland på lett moped. Å kjøre lett moped med vinden i håret vil ikke lenger være mulig fra 1. januar 2023.

Mange lettmopedførere er skuffet over det nye lovverket og lurer på om mopedene har falt i unåde som følge av dette og ungdom velger massevis av mopeder, noe som ikke vil gagne sikkerheten. El-sykkelen ser også ut til å være en populær erstatning. Det er foreløpig ingen planer om å gjøre hjelmer obligatoriske for fatbikere, men det er fortsatt bekymringer rundt sikkerheten til elsykler.

byer

Å sykle med hjelm på er ikke noe nytt. Dette må du allerede gjøre hvis du kjører lett moped i Amsterdam eller Utrecht. fordi i disse 2 byene må mopedister på visse steder kjøre på veibanen og bruke hjelm. Fra 1. januar 2023 gjelder hjelmkravet også for mopedister på sykkelvei.

Inntil da er hjelm kun obligatorisk for mopedister på veibanen i Amsterdam og Utrecht. Tanken bak denne nye loven er at bruk av hjelm forhindrer alvorlige hodeskader i ulykker. Du må bruke godkjent mopedhjelm eller godkjent speed pedelec hjelm.

godkjent

Du kan kjenne igjen en godkjent mopedhjelm på en sirkel med stor E i. Det er et tall etter E, og hvert tall representerer et EU-land. I Nederland er godkjente hjelmer gitt nummer 4. Alle hjelmer godkjent i EU overholder. Du kan kjenne igjen en godkjent speed pedelec hjelm ved merkingen NTA 8776:2016.

Les også  Få din lette moped omgjort til moped

Den lette mopeden ser ut som en vanlig moped, men kan kjennes igjen på blåmerkingen og kjører med en maksimal hastighet på 25 kilometer i timen. Regjeringen fastsetter regler for å redusere antall ulykker med mopeder. En del av dette er at alle mopedister og eventuelle passasjerer må bruke hjelm fra 1. januar 2023. Hvis du ikke bruker hjelm på moped etter 1. januar 2023, kan du få 100 euro i bot.

på vakt

Noen ganger er mopedister pålagt å bruke kjørebanen. Kommunen og andre vegmyndigheter kan bestemme dette for sykkelveier som er svært trafikkerte. Så er det et lavere skilt som flytter mopedister til veibanen.

Hvis mopeden din er tunet opp, kan politiet gi kjøretøyet ditt statusen Wait Op Inspection (WOK-status). Du får da ikke lenger kjøre den lette mopeden før du har redusert makshastigheten igjen. For å gjøre dette må du få RDW til å inspisere din lette moped. Kostnadene ved kontrollen er for din regning. På denne måten ønsker regjeringen å øke trafikksikkerheten.

Relaterte artikler:
Fra 1. januar 2023 må førere av moped (blått skilt) bruke hjelm.
Maas avis
Utskriftsvennlig, PDF og e-post