GRP-bredde=

Bildeling sparer penger hvis du ikke trenger bil hver dag.

Kommersielle bildelingsleverandører er ikke interessert i å parkere delte biler i Boekel, Pekela, Renswoude eller 's Gravenmoer. I mindre kommuner er det ikke noe marked for dem, men hvis man tenker seg godt om, kan også innbyggere i de bygdene bruke delt bil og komme opp med en formel sammen med naboene. Til tross for de mange fordelene er det fortsatt en del flaskehalser når det gjelder bildeling med nabolaget.

I Nederland står åtte millioner biler parkert i gjennomsnitt 23 timer i døgnet og når man tenker på at en privatbil som man sjelden bruker er dyr, kan bildeling være interessant for mange familier. Du finner ikke umiddelbart kommersielle delebiler i de ekte bygdekommunene som Bronckhorst, Aa, 's Gravenmoer en Hunze og Olst-Wijhe. Derfor er ideen ikke mindre verdifull.

Bildeling reduserer behovet for parkeringsplasser. Plassen på gaten kan for eksempel brukes til mer grønt eller parkeringsplass for sykler. En bil som alltid er klar for deg. Slik delt kjærlighet kan ta litt tid å venne seg til. Men når du først har opplevd det, vil du aldri ha noe annet. Naboer kan også bli med i et kommersielt firma som spesialiserer seg på delebiler for nabolag. En forutsetning er at minst ti naboer eller husstander blir med, slik at målbeløpet på abonnement samles inn, som bilen er grunnlagt med.

(Teksten fortsetter under bildet)
Slakter Marco van Strien fra 's Gravenmoer lager de beste kjøttbollene.

De kan da beste kjøttboller delebiler er ikke tilgjengelig hos Keurslager van Strien. Ifølge departementet for infrastruktur og vannforvaltning og ifølge Milieu Centraal gir bildeling opptil maksimalt 12.000 kilometer på årsbasis økonomiske besparelser. Hvis den andre bilen ikke rekker det, kan bildeling være et alternativ. En stor del av personbilene som du nå ser på gaten kan byttes ut i en delt bil.

Les også  GO Deling tilbake etter overtakelse av delt transportør BinBin

Det nabolagsinitiativtakere ofte støter på er at det ikke er fast parkeringsplass for fellesbilen. Kjører du elbil i nabolaget ditt? Det gjør parkeringsspørsmålet enda vanskeligere, fordi det ofte tar et år å få en ladestasjon og strømnettet takler det ikke. For å stimulere til bildeling jobber regjeringen med en nettkampanje: Delt kjærlighet. Den vil også ha en ny Samarbeidsprogram Delingsmobilitet satt opp mellom lokale og regionale myndigheter og staten.

Centraal Beheers spesielle delebilforsikring forsikrer også gruppemedlemmer via lederforsikringen. Dersom noen har et krav, får dette ingen konsekvenser for de skadefrie årene eller skadefri rabatt til lederen.

Det er en del innvendinger når man ønsker å dele sin egen bil. Du kan dele bilen din med nabolaget eller kjøpe ny sammen med nabolaget, men det finnes nesten ingen delebilforsikringer du som nabolag er godt forsikret med. Bilansvarsloven (WAM) slår fast at forsikringen alltid skal være knyttet til (eieren) av bilen. Dette for å sikre at det alltid er forsikring ved skade, slik at skaden erstattes til tredjepart. Som et resultat kan obligatorisk bilforsikring kun registreres hos RDW på grunnlag av besittelse og ikke på grunnlag av bruk.

Personforsikring kan tilby en løsning her. Med informasjon om sjåføren kan du bedre anslå risikoen for skade. Slik forsikring passer også godt inn i Mobility as a service-konsepter. WAM ble unnfanget fra ofrenes interesser og kommer fra Europa. Å justere dette europeiske direktivet er ikke lett, fordi mange parter er involvert, både i Europa og i Nederland. I tillegg til den tidligere nevnte registreringen hos RDW, vurder for eksempel dagens system for trafikkbrudd på CJIB. En endring har derfor effekt og må derfor diskuteres og utdypes med alle involverte parter.

Les også  GO Deling tilbake etter overtakelse av delt transportør BinBin
(Teksten fortsetter under bildet)
DVDP-bredde=

I et svar fra den nederlandske forsikringsforeningen på spørsmål om delt bilforsikring, fikk vi vite at det ikke er mulig å forsikre reisen i stedet for kjøretøyet, slik at brukerne kan bygge opp skadefrie år selv uten å eie sin egen bil. Personforsikring kan tilby en løsning. Dette vil for eksempel også åpne for at kravfrie år kan knyttes til personen, uavhengig av om personen er eier, låntaker eller leietaker. Da skal selvsagt tilstrekkelig informasjon registreres og deles, for eksempel hvem som bruker kjøretøyet til hvilket tidspunkt og hva skadehistorikken er.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post