GRP-bredde=

Hovedårsaken til oppsigelsen var et fall i bilproduksjonsvolumer i 2023 i Finland.

At Helmond Lightyear 0 trakk støpslet fra produksjonen kom som et ekstra slag på toppen av de tidligere varslede permitteringene for den finske bilprodusenten, og konkurrenten til VDL Nedcar i Born, Valmet Automotive fra Uusikaupunki. Solen gikk ned for rundt 20 personer i produksjon og rundt 10 kontorarbeidere i avdelingen hvor solcellebilen ble bygget ved bilfabrikken i Uusikaupunki.

Det er påfallende at solcellebilen fra Helmond ble bygget av et firma som for 23,08 % eies av Kinas Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), verdensledende innen battericeller for elektriske kjøretøy. Det finske selskapet startet serieproduksjon av Lightyear 0 i november 2022. Det var den første ekte solcellebilen på fabrikken i Uusikaupunki i Finland. Mange gjester, internasjonale medier og toppledelsen i både Lightyear og Valmet Automotive var til stede på fabrikken denne dagen.

(Teksten fortsetter under bildet)

sparken

Valmet Automotive hadde tidligere informert om behovet for å permittere personell ved bilfabrikken i Uusikaupunki. Hovedårsaken var en nedgang i bilproduksjonsvolumer i 2023. Nødvendige tilpasninger vil berøre maksimalt 630 ansatte. Arbeidsgiver vurderer permitteringer, oppsigelse og endringer i stillingsbeskrivelser.

(Teksten fortsetter under bildet)
Valvet Automotive - Uusikaupunki

Ventil bil

Valmet Automotive Group er en ledende europeisk produsent av batterisystemer for elektriske kjøretøy og kinematiske bilsystemer for OEM-er. Selskapet er også en av de største kjøretøykontraktsprodusentene i verden. I sin strategiske utvikling fokuserer Valmet Automotive Group på elektromobilitet gjennom utvikling og produksjon av batterimoduler og pakker for elektrifiserte kjøretøy. Selskapet har kontorer i Finland, Tyskland og Polen. 

Valmet Automotives største aksjonærer er det finske statseide investeringsselskapet Tesi og Pontos Group, hver med en eierandel på 38,46 %. 23,08 % eies av Kinas Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), verdensledende innen battericeller for elektriske kjøretøy.

Relaterte artikler:
DVDP-bredde=
Utskriftsvennlig, PDF og e-post