Pitane bilde

Alkohol forstyrrer derfor den naturlige balansen i hjernen. Dagen etter vil kroppen din gjenopprette den balansen.

Den syvende utgaven av Tournée Minérale starter i hele Belgia. Alkohol er allerede helt tabu i trafikken, men vi utfordrer likevel alle til ikke å drikke alkohol en måned i februar. En av gangene det virker åpenbart at vi drikker alkohol, er når vi kommer sammen med familien. Og det er fullt mulig uten alkohol.

Tournée Minérale tilhører alle! En måned uten alkohol er tiden for å organisere all slags moro.

Februar blir igjen den alkoholfrie måneden. Men misforstå oss rett: Å delta betyr ikke at du har kjedelige fire uker! Mulighetene for alkoholfri underholdning er uendelige. Faktisk: Tournée Minerale kan være den perfekte muligheten til å organisere noe morsomt for dine kunder, dine naboer eller bare for alle. Organiserer du en mocktail-workshop med din cateringbedrift eller forening? Vil du invitere innbyggerne dine til alkoholfritt mottak som kommune? Arrangere en stor alkoholfri fest? Alt er mulig!

bakrus i trafikken

Det fysiske ubehaget som en bakrus gir, kan også signalisere kroppen din at den er stresset. For eksempel må hjertet ditt pumpe hardere for å sende blod gjennom kroppen din, akkurat som det gjør når kroppen reagerer på en reell trussel. De negative følelsene knyttet til bakrusen din har også å gjøre med hvordan alkohol påvirker hjernen din.

Å delta i Tournée Minérale er ingen løsning for de som opplever problemer med alkoholforbruket. Er du bekymret for alkoholforbruket ditt eller har du spørsmål? Ta kontakt anonymt Narkotikalinjen for et innledende skreddersydd råd. Du finner online hjelp og veiledning på Alkohol hjelp.

Les også  Rådmann van der Horst taler på KNV-møte om urban mobilitet
Relaterte artikler:
DVDP
Utskriftsvennlig, PDF og e-post