GRP-bredde=

Mange mennesker er ubeskyttet i den iskalde kulden på grunn av faren for kollaps.

Titusenvis av mennesker ble rammet av flere kraftige jordskjelv og etterskjelv i jordskjelvet i Tyrkia og Syria mandag 6. februar. Skjelvene forårsaket enorme skader, dødstallet har nå steget til mer enn 5.000 mennesker og antallet skadde til over 15.000. Mange mennesker er ubeskyttet i den iskalde kulden på grunn av faren for kollaps.

Antall ofre og dødsfall forventes å øke i løpet av de kommende dagene. Det er et akutt behov for nødhjelp, både på kort og lengre sikt. De samarbeidende hjelpeorganisasjonene går sammen og oppfordrer hele Nederland til å ta grep sammen for ofrene for denne humanitære katastrofen. Gironummeret er umiddelbart åpent for ofrene i Tyrkia og Syria.

«Det er en forferdelig katastrofe, hvor omfanget vi ennå ikke kan forstå. I Tyrkia øker antallet ofre og trengende raskt. Og i Syria var mange mennesker allerede avhengige av nødhjelp før dette jordskjelvet. Denne katastrofen vil komme over det. Folk er redde og må overnatte ute i iskalden. Umiddelbar nødhjelp er nødvendig, som medisinsk behandling, tepper, mat og rent drikkevann. Giro555 er nå åpen og oppfordrer Nederland til å donere for alle kvinner, menn og barn som er berørt."

De samarbeidende hjelpeorganisasjonene består av Refugee Foundation, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Redd Barna, UNICEF, Nederland Røde Kors, Plan International, Terre des Hommes og World Vision.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post