Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Zorg

Dersom et drosjeselskap har sørget for transport for en pasient som er trygdet hos helseforsikring, skal det sendes krav til Vektis.

Blir stadig mer sjeldne, men heldigvis er de der fortsatt. De mindre taxiselskapene som jobber hver dag i utkantområdene. Det er også ofte de selskapene som frakter sine lojale kunder til sykehus, fastlegesentre eller andre medisinske leverandører.

Disse virksomhetene er selv også omsorgsleverandører, men i form av å sørge for sittende omsorgstransport. De tar seg av transporten, men må også forholde seg til administrative forpliktelser fordi selv disse selskapene, uansett hvor små, er forpliktet til å levere erklæringer i Vektis-format.

Drosjeselskaper som har kontrakt med helseforsikring og som ordner med transport av pasienter kan nå også bruke den brukervennlige og rimelige nettjenesten for å registrere reisene Pitane Compact Plus. For å levere erklæringene og deretter også få betalt for tjenestene, må drosjeselskapene bruke det Vecozo portal.

Det er viktig at drosjeselskaper er godt informert om prosedyrer og krav for å sende inn erklæringer til Vektis. For eksempel skal deklarasjoner inneholde riktige koder og beskrivelser.

Vecozo er en sikker plattform der helsepersonell, som taxiselskaper, trygt kan utveksle data med helseforsikringsselskaper. Plattformen er spesielt utviklet for helsesektoren og oppfyller de strenge kravene til sikkerhet og personvern for medisinske data. Drosjeselskapet må opprette en konto på portalen og registrere seg som helsepersonell. Selskapet kan deretter sende inn utgiftskrav og spore status for innsendte utgiftskrav.

Les også  TTO: Haag taxisjåfører mot urettferdig konkurranse

priser

Det er viktig at drosjeselskaper er godt informert om prosedyrer og krav for å sende inn erklæringer til Vektis. For eksempel skal deklarasjoner inneholde riktige koder og beskrivelser. Kravene skal også være i samsvar med gjeldende takster og avtaler med helseforsikringsselskapene. Alle disse dataene som den reisendes personopplysninger, respektive start- og sluttpunkt for bestillingen, riktige utgiftskoder og takst kan tas opp via nettportalen eller den medfølgende hendige appen som taxisjåføren kan bruke.

(Teksten fortsetter under bildet)

Uansett hvor små drosjeselskapene er, er de pålagt å levere utgiftskrav i Vektis-format.

Å sende inn utgiftskrav via Vecozo-portalen gir ulike fordeler for taxiselskapene. Prosessen er helautomatisert, noe som sparer tid og kostnader. I tillegg er det mulig å få innsikt i utestående deklarasjoner og status på allerede innsendte deklarasjoner via portalen. Det er også mulig å raskt rette og sende inn eventuelle avslag eller feil på nytt.

om Pitane Compact Plus

Programvaren er en del av Eindhoven-selskapet Pitane Mobility. Pitane Mobilitys suksess skyldes i stor grad fokuset på innovasjon og evnen til å reagere raskt på endrede markedsforhold. Selskapet har bygget et sterkt rykte innen mobilitet og har blitt en stor aktør i sektoren. Spesialisert på nettskyhosting og online Forretningsløsninger, er selskapet ledende innen utvikling av avanserte teknologier, som kunstig intelligens og big data-analyse. Dette gjør at kundene kan optimalisere sine kunders transport, noe som fører til høyere effektivitet, bedre service og lavere kostnader.

Les også  Begjæring: drosjer ønsker å reise med buss i nødsporet

om Vectis

Informasjon er essensielt for både de strategiske politiske prosessene og de administrative implementeringsprosessene innenfor helsemarkedet. Vectis bidrar til godt helsevesen i Nederland. Vektis Streams tilbyr nyttige verktøy for å organisere operasjonelle prosesser mellom helseforsikringsselskaper, helsepersonell og myndigheter på en smartere måte. Dette reduserer den administrative byrden og samler samtidig inn verdifulle data. De har en unik database med alle skadedata i helsesektoren. Basert på disse dataene gir Vektis Intelligence innsikt i bruken av helsetjenester over hele linjen.

Relaterte artikler:
EVI.