Pitane bilde

Betydelige investeringer i trafikkhåndhevelse og sykkelsikkerhet er nødvendig for å redusere antall skadde på veiene.

Trafikksikkerhetskoalisjonen er dypt berørt av den enorme økningen i antall drepte på veiene. Statistics Netherlands kunngjorde i dag at det vil være 737 dødsfall i trafikken i 2022, det høyeste antallet siden 2008. Dette betyr at halvering av antall drepte i trafikken innen 2030 er umulig.

Sårbare trafikanter som (el)syklister er oftere trafikkulykker enn tidligere. Men antallet omkomne blant bilistene har også økt. Dette skyldes blant annet økningen i risikoatferd i trafikken. For eksempel har antall sjåfører som kjører i alkoholpåvirket tilstand doblet seg de siste fem årene. Og sjansen for å bli tatt er liten på grunn av utilstrekkelig håndhevingskapasitet. 
I tillegg brukes (el)sykkelen mer og mer intensivt, noe som gir en økning i antall drepte og alvorlig skadde. 

(Teksten fortsetter under bildet)
I dag kunngjorde Statistics Netherlands at det vil være 737 dødsfall i trafikken i 2022, det høyeste antallet siden 2008.

Betydelige investeringer i trafikkhåndhevelse og sykkelsikkerhet er nødvendig for å redusere antall skadde på veiene. Takket være investeringsimpulsen Trafikksikkerhet har 500 millioner euro blitt tilgjengelig for å forbedre infrastrukturen. Det er et skritt i riktig retning, men ikke nok til å snu utviklingen. De Trafikksikkerhetskoalisjon oppfordrer derfor politikerne til å sette i verk ytterligere tiltak så raskt som mulig. 

Skapet har en ambisjon om 0 veiskader i 2050. Dette målet blir imidlertid stadig mer utenfor rekkevidde. Nedgangen i antall drepte på veiene har stagnert i årevis. Trafikkulykker forårsaker utallige menneskelige lidelser og koster samfunnet 27 milliarder euro årlig, ifølge ANWB (deltaker av trafikksikkerhetskoalisjonen) på deres nettside.

Les også  Bilavgiftene vil stige til nye høyder i 2024
Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post