tog

Kostnadene ved prosjektet, estimert til 50 til 150 millioner euro av infrastrukturforvalter ProRail, ble tidligere sett på som uoverkommelige.

Det nylige fallet til den nederlandske regjeringen Rutte-IV har en uheldig timing for reaktivering av Hamont-Weert jernbanelinjen. Akkurat i det øyeblikket det kom positive signaler fra Nederland, truer filen med å stoppe opp igjen. Dette skriver Timmie van Diepen i Limburgs interesse.

Sist fredag, bare timer før den nederlandske regjeringen falt, kunngjorde statssekretær for infrastruktur og vannforvaltning Vivianne Heijnen (CDA) i det nederlandske parlamentet at den nye studien om reaktivering av Hamont-Weert jernbanelinjen var fullført.

"Akkurat da det var goodwill fra Nederland, truer filen med å sette seg fast igjen," sier Van Diepen. Den nye studien kom til på personlig initiativ fra statssekretær Heijnen, som fra Maastricht forstår viktigheten av Hamont-Weert jernbanelinjen. Denne saken står også høyt på agendaen i nederlandske Limburg.

Gjenåpningen av jernbanen virker som et logisk skritt fra et rasjonelt synspunkt. Det eneste som fortsatt er nødvendig er installasjon av luftledninger over en avstand på 8 kilometer på nederlandsk territorium. Når dette er fullført, kan NMBS-tog (som for øyeblikket fortsatt står stille i 30 minutter i Hamont) fortsette til Weert, hvor det er forbindelser med hele det nederlandske jernbanenettet.

Selv om denne saken har stått høyt på den politiske dagsorden i lang tid, fortsatte nederlenderne å utsette til tross for løfter. Spesielt vil kostnadene, estimert av infrastrukturforvalter ProRail til 50 til 150 millioner euro, være uforholdsmessige med det estimerte antallet reisende (1.050 per dag, ifølge NMBS).

Les også  Jernbanearbeid forstyrrer reiseplanene i deler av Nederland
(Teksten fortsetter under bildet)

Maastrichts statssekretær for infrastruktur og vannforvaltning, Vivianne Heijnen (CDA), kunngjorde forrige fredag, noen timer før regjeringen falt, at den nye studien om reaktivering av Hamont-Weert jernbanelinjen var fullført.

Mange trodde at dette var slutten på historien, men det ble ikke regnet med den nederlandske utenriksministeren Vivianne Heijnen. Til tross for utfordringene fortsatte hun å forstå viktigheten av jernbanen. Nå, med regjeringens fall, begynner fremtiden for dette prosjektet å bli usikker.

Relaterte artikler:
EVI.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post