Pitane bilde

Med oppropet sitt ønsker hun å rette oppmerksomheten mot hvilke konsekvenser avviklingen av busslinjen har for lokalsamfunnet og behovet for alternative transportmuligheter.

Jeanine Braekenier, bedre kjent som Babousch, er snart 80 år, men alderen hennes hindrer henne ikke i å ta grep. For noen uker siden startet hun et opprop for å protestere mot kanselleringen av rutebussen til krematoriet holdeplass i Lochristi. Nå under Gentse Feesten gjør hun en ekstra innsats for å få enda mer oppmerksomhet rundt sin sak. Siden begynnelsen av dette året har ulike bussholdeplasser og reiser til De Lijn i Gent blitt kansellert, inkludert rutetrafikken, som er et viktig sosialt oppmerksomhetspunkt for mange mennesker. Etter flere uker med kampanje har Braekenier allerede samlet inn mer enn 2160 underskrifter.

"Jeg ønsker ikke å overlevere underskriftene mine til ordføreren i Gent, men jeg drar til Brussel umiddelbart," sa Jeanine Braekenier da vi snakket med henne om handlingen hennes. "Jeg ønsker å overlevere begjæringen til den flamske ministeren for mobilitet og offentlige arbeider, minister Lydia Peeters." For øyeblikket betjenes holdeplassen fortsatt av en dial-a-buss, men Braekenier mener ikke det er tilstrekkelig. Som stolt Gent-beboer bosatt i Ledeberg ønsker hun i hovedsak å vise med oppropet at befolkningen bør lyttes bedre til. «Jeg gjør det ikke bare for meg selv, unge mennesker signerer også oppropet. Med signaturene vil jeg vise at det er nødvendig å snu denne situasjonen.»

Med rullatoren ser vi henne gå fra terrasse til terrasse på Koornmarkt for å samle autografer. Når folk fra Nederland vil støtte oppropet hennes, indikerer hun skarpt at signaturen ikke er gyldig. Hun vil kun ha gyldige underskrifter på listen sin fordi hun har tenkt å få en løsning. Dette er også essensen av den grunnleggende tilgjengeligheten som Lydia Peeters snakker om – en stor kollektivplan som skal innføres i Gent i januar neste år.

Les også  Blir du kongens nye kusk?

"Det som startet som en personlig frustrasjon vokste raskt til et bredere problem," sier Braekenier. «Jeg innså at jeg ikke var den eneste som ble berørt av forsvinningen av denne busslinjen. Mange mennesker, spesielt eldre, lider av dette. Det er viktig at vi sier ifra og står opp for våre rettigheter.»

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Pitane Blue - Jeanine Braekenier, bedre kjent som Babousch.

Jeanine Braekenier synes det er uforståelig at besøkende på krematoriet, som er avhengig av kollektivtransport, ikke lenger så lett kan komme til en begravelsesseremoni siden bussholdeplassen ved Westlede krematorium i Lochristi ble avviklet. Det er allerede sikkert at hun vil gå til kabinettet til den flamske mobilitetsministeren Peeters. Selv om målet hennes var å samle inn 3000 underskrifter, står telleren på den første dagen av Gentse Feesten på 2160 når vi snakker med henne.

I kabinettet til den flamske mobilitetsministeren Lydia Peeters ble hun fortalt at hun ville få en konsultasjon med ministeren fra 3000 underskrifter.

Det er vanskelig å forstå hvorfor transportselskapet De Lijn kansellerte bussholdeplassen på linje 76 ved krematoriet i begynnelsen av dette året. Dette stoppet har stor betydning for mange, selv om det kan være færre reisende på dagtid sammenlignet med andre stopp. Nærmeste stopp er på den travle Antwerpsesteenweg, et betydelig stykke unna som er nesten umulig for eldre mennesker med gangvansker å nå.

Relaterte artikler:
Les også  Transportselskapet De Lijn velger BYD-prisen som vinner over kvalitet
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post