UKE AV

Dessverre er ikke til og med gårsdagens vekstperler immune mot virksomhetens uforutsigbare skjebne.

Det har vært en uke full av endringer, innovasjoner og diskusjoner i verden av transport og mobilitet, fra Ghent til Amsterdam og utover. Det er fortsatt et dynamisk landskap som holder folk opptatt. Kontrastene i mobilitetsvalg og deres uttrykk er fascinerende.

Nora Aljobouris Barbie BMW har blitt mer enn bare en rosa bil. Det representerer samfunnets stadig skiftende holdning til personalisering og identitet. I en verden der Amsterdam begrenser biltilgangen, kjører en BMW rundt i Hasselt som skriker etter oppmerksomhet. 

stor rengjøring

Etter ti dager med feiring nærmer Ghent-festlighetene seg slutten. Den 180. utgaven har igjen trukket mange besøkende, og nå er det tid for en stor opprydding. Befolkningen i Gent ser frem til å komme tilbake til deres daglige rutine og deres kjente mobilitet.

(Teksten fortsetter under bildet)

Etter en dag med festende folkemengder, vil byen forberede seg på en grundig opprydding, hvoretter innbyggerne vil gjenoppta sin vante mobilitet

Et valg som nå endres for alle fordi det konkurs VanMoof peker på volatiliteten i sykkelmarkedet. Dessverre er ikke til og med gårsdagens vekstperler immune mot virksomhetens uforutsigbare skjebne.

Amsterdam

Vi foretrekker å skrive minst mulig om hovedstaden som helst vil kvitte seg med alle turister. Det er i full gang, er det ikke? Bilene får stadig mindre plass i sentrum takket være nye trafikkplaner. Aljobouri får oppmerksomhet med sin rosa BMW med bilskilt 'BARBIE' under en filmpremiere i Hasselt. Et så slående kjøretøy ville kanskje vært mindre velkomment i Amsterdam gitt politiske valg.

Men den største endringen kommer for cruisesektoren nå som kommunen vurderer å forby cruiseskip, som har lagt til kai ved Sentralstasjonen siden 2000. Argumentet? De er "ekstremt forurensende". Byrådet ser på Venezia som et eksempel, hvor luftforurensningen falt betraktelig etter å ha forbudt cruiseskip.

Les også  Hvis du ikke har en BIR, bruk ekstra busser og tog under karnevalet

turret

Denne uken også politisk bråk i skaftet om det altfor lille kontoret. Kritikken til den italienske utenriksministeren for transport, Matteo Salvini, op Frans Timmermans markerer de økende spenningene mellom europeiske ledere. I en tid hvor EU blir utfordret på mange fronter, er slike offentlige meningsutvekslinger et tegn på kompleksiteten i pan-europeiske relasjoner. Frans Timmermans er alltid sentrum for diskusjonen, selv når Jeroen Pauw slutter seg til Renze.

(Teksten fortsetter under bildet)

Italias utenriksminister for transport, Matteo Salvini, var kritisk og tvitret: "Han vil ikke bli savnet. Denne gentlemannen har gjort mye skade, vi håper de nederlandske velgerne behandler ham som han fortjener".

Også nyheter fra taxiverdenen under firedagersmarsjene i Nijmegen, en stor begivenhet. Det lokale taximerket er nok et forsøk på å sikre et visst nivå av kvalitetskontroll. Det var ingen bedre tid å kunngjøre det. Drosjesjåfører i Nijmegen har sitt eget kvalitetsmerke under firedagersmarsjene. Smart, eller bare litt selvpromotering?

Likevel må vi fortsette å rope hvor godt vi gjør det i taxisektoren. I Groningen er innbyggerne fornøyde med kollektiv transport, selv om det fortsatt er rom for forbedringer, ifølge bystyret. Og i Den Helder ble det skrevet historie der denne uken. Brukere av WMO-taxien kan nå få sanntidsinformasjon om sine gjenværende reiser. Det vil si at de kan spørre sjåføren hva balansen er. Et teknologisk gjennombrudd!

Edam-Volendam kommune jobber med en ny, progressiv plan for å heve mobiliteten innenfor sine grenser til et høyere nivå. De svingete gatene i Edam og den livlige diket i Volendam er mer enn bare pittoreske severdigheter. Og ja, du leste riktig! Edam-Volendam kommune ønsker vet hva du synes. Enten du sykler gjennom gatene i Edam hver dag, tar bussen fra Volendam, eller bare utforsker den vakre regionen til fots, teller opplevelsen din.

Les også  Taxisjåfører vil snart kunne snakke nederlandsk flytende nå som fristen er utsatt
(Teksten fortsetter under bildet)

I Tilburg er de opptatt med å fange de "ulovlige" taxiene under messen.

Tilburg er ekstra på vakt under messedagene. Den brabanske messebyen går nå hele veien '007' med spesielle taxivignetter og speidere som sporer opp ulovlige drosjer på messedager. Bør du vurdere en ulovlig taxi ... kanskje tenk deg om to ganger? Tilburg kutter ikke ned på moroa. Også i år vil det bli lagt til tonn for å gjøre Tilburgmessen mulig.

I nærheten har Veldhoven andre store planer for en elektrisk fremtid, fordi kommunen planlegger en stor utvidelse av ladepunkter for elbiler, i påvente av et økende antall elbiler. Hvor innovativt, og allerede innen 2025.

å bry seg

Mens storbyer som Amsterdam og Gent dominerer overskriftene, er det også bekymringer for mobiliteten vår. Konvertibler, en gang i tiden symbol på frihet, ser en nedgang i popularitet. Er det pris, klimaendringer eller helseproblemer? Svaret forblir et mysterium foreløpig. Et lyspunkt kom fra Tyskland denne uken. Duisburger Verkehrsgesellschaft AG planlegger en nullutslippsflåte innen 2030. I gatene til Duisburg stillegående og utslippsfrie kjøretøyer drevet av hydrogen vises.

Når uken nærmer seg slutten, er én ting fortsatt klart: fra små byer til store metropoler er fremtiden for mobilitet i endring. Det er fortsatt et dynamisk landskap som holder folk opptatt.

Relaterte artikler:
regel
Utskriftsvennlig, PDF og e-post