Pitane bilde

Byen Lille er et sted for historie og kultur, hvor fortid og nåtid går hånd i hånd. Et besøk på restauranten 'Le Napoleon' virker nesten som en reise tilbake i tid, men ikke på den måten man forventer.

Ved ankomst til Lille via togruten fra Nederland, ønsker Lille-Europe Station deg velkommen med sin slående tilstedeværelse i Euralille. For shoppingentusiaster lover stasjonens beliggenhet i et av Frankrikes mest anerkjente kjøpesentre å være en hyggelig overraskelse.

Utformingen av stasjonen er både funksjonell og estetisk. Infrastrukturen er godt organisert og det er lett å finne frem mellom de ulike transportformene. Dette er essensielt i et knutepunkt som Lille-Europa, hvor tog, busser, metroer og drosjer går sømløst sammen. Nærheten til Lille-Flandres gir reisende en ekstra bekvemmelighet, slik at de enkelt kan reise eller reise til nærliggende byer.

En av de mest imponerende aspektene ved det offentlige transportnettverket i Lille er utvilsomt det automatiserte metrosystemet. Selv om 40-årsfeiringen gikk stille for seg, kan vi ikke overse virkningen og effektiviteten til disse to automatiske metrolinjene, som strekker seg over 45 km med 60 stopp.

Byen fortjener også ros for sitt omfattende bussnettverk. Med mer enn 60 busslinjer kan reisende nå praktisk talt alle kriker og kroker av byen og utover.

Men som med alle større bytransportsystemer, kan forsinkelser og overbelastning oppstå i rushtiden. Ikke desto mindre er koordineringen mellom ulike transportformer beundringsverdig og gjør reisen smidig og enkel for både innbyggere og besøkende.

Les også  Hvis du ikke har en BIR, bruk ekstra busser og tog under karnevalet
(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Pitane Blue - Hotel Le Napoleon i Lille

Med et nikk til historien lurer jeg på om eierne av 'Le Napoleon' kanskje fortsatt har et bein å plukke med flamerne, og dette er deres subtile hevn for slaget ved Waterloo.

Hvis du besøker byen Lille og ser etter et sted å nyte litt lokalt øl, kan 'Le Napoleon' definitivt være på radaren din. Med en rekke øl på fat, er dette en aficionados paradis. Men når det kommer til den kulinariske opplevelsen, melder tvilen seg.

'Le Napoleon' ligger rett overfor Lille de Flandres-stasjonen, og er utvilsomt strategisk plassert og fungerer som en inngangsport til Lilles pulserende indre by. Men ikke la den praktiske beliggenheten lure deg. Hvis magen din knurrer og lengter etter et velsmakende måltid, vil jeg anbefale å fortsette søket andre steder.

En første titt på menyen kan foreslå en autentisk Lille-opplevelse. Realiteten er imidlertid langt unna denne forventningen. Mens du kanskje forventer å finne deg selv i den gastronomiske hovedstaden i Nord-Frankrike, vil de overveiende flamske rettene overraske deg. Men ikke på en god måte. Som flammann skammet jeg meg nesten over tolkningen av våre tradisjonelle retter. Det virker som om kokken, kanskje i et forsøk på å være nyskapende eller edgy, har gått glipp av essensen og finessen i det flamske kjøkkenet.

Det er ironisk, og kanskje passende, at en restaurant ved navn 'Le Napoleon' - en referanse til en av de mest kjente skikkelsene i fransk historie - ser ut til å svikte på en måte som vekker minner om det historiske nederlaget ved Waterloo. Det beviser at ikke all gastronomi i Lille er en kulinarisk kamp neste historie som jeg noterte ned et kvartal unna.

Les også  Taxisjåfører vil snart kunne snakke nederlandsk flytende nå som fristen er utsatt
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post