Pitane bilde

Regnbue-sebraovergangen i Gent er absolutt ikke den første i sitt slag, men den bringer oppmerksomhet til et presserende problem.

Ghent, en by lenge kjent for sin progressive og inkluderende politikk, har nylig installert en ny regnbue-sebraovergang. Filip Watteeuw, Ghent Alderman for Mobility, kunngjorde nyheten via Twitter. "et signal om at alle er velkomne til byen vår og at vold og intoleranse er uakseptabelt," sa Watteeuw. Men mens gesten genererer mye positiv oppmerksomhet, er det også kritiske notater om trafikksikkerhet og den juridiske statusen til disse fargerike kryssene.

symbolikk

La oss først erkjenne viktigheten av denne gesten. et regnbueovergang, eller gaybra-overgang som det også er kjent, fungerer som et kraftig symbol for aksept av lhbti-mennesker. I en tid hvor mange fortsatt sliter med diskriminering og intoleranse, tar Gent et viktig skritt fremover. De fargerike stripene er mer enn bare et estetisk valg; de bidrar til en større følelse av inkludering og aksept.

Men det er også en ulempe. Kritikere peker på at regnbue-sebraovergangene ikke oppfyller de strenge vilkårene i trafikkloven, som for eksempel artikkel 76.3, som sier at et offisielt fotgjengerfelt skal avgrenses med hvite dekk. Hvite striper er valgt fordi de er mest merkbare på avstand og derfor bidrar til trafikksikkerheten. Merk deg, når det gjelder sebraovergangen i Gent, er krysset også supplert med trafikklys.

bekymring

Spørsmålet er: kan vi forene de to interessene? Kan vi finne en måte å sikre både sosial og trafikksikkerhet? En mulig løsning kan være å kombinere regnbueovergangen med hvite striper eller trafikklys, noe som gjør stien både i samsvar med lovkrav og forblir et symbol på inkludering. Eller kanskje det er på tide å justere trafikklovgivningen for å skape mer plass til denne typen sosiale tiltak.

Les også  Fotgjengere får fritt spillerom i Ghent sentrum

Uansett løsning, har den nye regnbue-sebraovergangen i Gent helt klart slått an. Initiativet inviterer til dialog og refleksjon, både om aksept av LHBTI-personer og om behovet for klare og trygge trafikkregler. Som alltid er vårt råd fortsatt å vise toleranse, i alle aspekter av livet. Det er til syvende og sist hva det handler om.

Relaterte artikler:
GRP
Utskriftsvennlig, PDF og e-post