«Vi blir gale!», spesielt på dager som disse, er det interessant at Eneco NK Motvindssykling arrangeres i værforhold som de som nå er forventet.

Mens stormen Ciarán herjer den nederlandske kystlinjen, oppstår spørsmålet om de massive rådene om å jobbe hjemmefra er berettiget. Det er tydelig at uværet hovedsakelig rammer vest i landet, med forventede vindkast på 75 til 100 kilometer i timen og store nedbørsmengder. Men er det nødvendig å oppmuntre hele Nederland til å jobbe hjemmefra?

I Frankrike er det målt vindstyrker på over 200 kilometer i timen og trær er allerede blåst ned i Vest-Flandern. Været beskrives også som svært stormfullt i England og Belgia, med svært kraftige vindkast som forventes i Belgia. Alt dette virker langt unna steder som Zwolle og Valkenburg, hvor været kan være mindre strengt.

ANWB råder likevel alle i Nederland til å jobbe hjemmefra på torsdager, på grunn av en gul kode utstedt av KNMI. Denne koden betyr potensielt farlig vær, med en større enn 60 prosent sjanse for vindkast over 75 kilometer i timen. Ifølge ANWB kan dette føre til lengre kø enn vanlig.

(Teksten fortsetter under bildet)

KNMI er et innovativt kunnskapsinstitutt som følger utviklingen nøye innen observasjoner, big data og modeller. Spørsmålet gjenstår imidlertid om ikke arbeid hjemmefra-rådene og værkodene er litt overdrevne. Kode gul er tross alt en vanlig advarsel i Nederland, og mange er nå vant til det.

"Vi skriker!"

Det er interessant at Eneco NK Motvindssykling arrangeres i værforhold som nå er forventet. I dette mesterskapet konkurrerer syklister på vanlige bysykler over Oosterscheldekering, og arrangementet finner kun sted i svært dårlig vær. Dette viser at det også er en positiv side ved stormværet.

Likevel gjenstår spørsmålet hvorfor nasjonale råd gis, og ikke per region. Juridisk har KNMI kun lov til å varsle på provinsnivå, noe som kan forklare hvorfor advarslene ikke alltid er nøyaktige. Det vil være mer logisk å skreddersy rådene til regionene der stormen faktisk rammer, i stedet for generelle råd for hele Nederland.

Relaterte artikler:
EVI.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post