Pitane bilde

Europeiske flyselskaper følger kravet om roligere reiser med retningslinjer for kun voksne.

Innføringen av barnefrie soner på flyvninger til det europeiske flyselskapet Corendon har skapt forargelse. Corendon er det første europeiske flyselskapet som tilbyr slike soner, etter eksemplet til flere internasjonale flyselskaper som AirAsia.

Corendon Airlines føyer seg inn i rekken av flyselskaper som eksperimenterer med aldersbegrensede sitteplasser. En stille reise uten lyden av gråtende babyer eller skrikende barn virker som en utopi for noen passasjerer. Det tyrkisk-opererte flyselskapet Corendon Airlines ser nå ut til å tilby en løsning ved å innføre såkalte «Only Adult»-soner på en av sine ruter.

barnefri sone

Disse sonene er for reisende over seksten år og vil være stengt flykte mellom Amsterdam og den karibiske øya Curaçao tilbys fra november. Den barnefrie sonen, som ligger foran på flyet, har plass til 93 passasjerer. Denne delen er adskilt fra resten av hytta med vegger og gardiner. For en ekstra avgift på €45 én vei, kan passasjerer bestille sete i denne sonen. I tillegg er det ni seter tilgjengelig med ekstra benplass, som det må betales €100 for per flygning.

Planen, som nå rulles ut på flyvninger mellom Amsterdam og Curaçao, har som mål å forbedre flyopplevelsen for passasjerer over 16 år. Dette kommer etter at en meningsmåling publisert av Newsweek fant at et flertall av de 1.500 voksne undersøkte støtter konseptet med barnefrie soner. Resultatene viste at yngre voksne mellom 25 og 34 år var spesielt positive til segregerte sitteplasser.

Flyttingen følger en serie virale videoer og diskusjoner på sosiale medier som tester tålmodigheten til passasjerer med gråtende barn. For eksempel, en video på TikTok med et bakteppe av barneskrik stilte retorisk spørsmålstegn ved eksistensen av "kun for voksne" flyvninger og forsterket en hendelse som involverte en Toronto Blue Jays-flypassasjer samtalen for klare regler for barn om bord.

(Teksten fortsetter under bildet)
Pitane blå

På den andre siden av debatten står synet om at separate soner kan skape flere problemer enn de løser. Barn er uforutsigbare, og lydisolasjonen i en hytte er begrenset.

Noen antyder at å skape et mer familievennlig miljø, med fasiliteter som tidlig ombordstigning, bilseteassistanse og underholdningsalternativer, ville være en bedre strategi for å møte behovene til alle passasjerer.

I følge Atilay Uslu, grunnlegger av Corendon, har den barnefrie sonen som mål å møte behovene til reisende som leter etter ekstra hvile under flyturen. Uslu understreker at dette også kommer foreldre som reiser med barn til gode, da de har mindre å bekymre seg for å forstyrre andre passasjerer.

Selv om noen ønsker den nye tjenesten velkommen, er det også motstandsrøster i sosiale medier. Noen brukere synes konseptet er "ekkelt" og "rart". En bruker av sosiale medier bemerket at det er trist hvor lite toleranse det noen ganger er for barn i offentlige rom, og kalte ideen om en barnefri sone et mulig dystopisk skifte.

Stille sone

Corendon er ikke det eneste flyselskapet som tar passasjers fred og ro på alvor. AirAsia Scoot, et lavprisflyselskap fra Singapore, har 'ScootinSilence'-hyttene på sine 330 flyvninger, som også kun er tilgjengelige for passasjerer over tolv år.

Innføringen av barnefrie soner ser ut til å markere et nytt kapittel i luftfartsindustrien ettersom etterspørselen etter personlige reiseopplevelser øker. Den resulterende debatten viser mangfoldet av passasjerbehov og utfordringene for flyselskapene for å balansere komfort og inkludering.

Corendon

Lanseringen av direkteruten til Curaçao understreker Corendons forpliktelse til å utvide nettverket sitt på øya. Curaçaos minister for økonomisk utvikling Ruisandro Cijntje, som også var til stede ved avgangen, snakket om en "minneverdig dag for Curaçao". Corendon flyr nå tre ganger i uken mellom Amsterdam og Curaçao, og gir reisende muligheten til å nyte de vakre strendene, den pulserende kulturen og gjestfriheten på øya. Fra 15. desember økes antallet flyvninger til fem ganger i uken. 

Relaterte artikler:
NS
Utskriftsvennlig, PDF og e-post