Pitane bilde

Uber Eats tillater leveringssjåfører å jobbe gjennom arbeidsbyrået Adecco på prøvebasis.

Uber Eats, matleveringsplattformen, tar en ny vei i Nederland ved å samarbeide med arbeidsbyrået Adecco. 13. november starter Uber Eats et pilotprosjekt i syv nederlandske byer: Amsterdam, Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Rotterdam og Bergen op Zoom. Målet er å måle kureres erfaringer med denne nye arbeidsstrukturen.

Prøven fokuserer på et utvalgt antall kurerer som registrerer seg via Adecco. I følge den pressemelding dette trinnet er delvis en forskningsprosess for å se hvordan kurerer omfavner denne endringen og hvilken innvirkning den har på deres arbeid og tilfredshet. Uber Eats forsikrer sine nåværende kurerer om at introduksjonen av testen ikke vil påvirke deres nåværende arbeidsforhold.

Samarbeidet mellom Uber Eats og Adecco kan sees på som et svar på det fleksible arbeidsmarkedet og den økende etterspørselen etter leveringstjenester i Nederland. Uber Eats understreker at kurerers autonomi til å velge når og hvordan de jobber vil bli bevart. Selskapet indikerer at det gjennom dette samarbeidet med Adecco ønsker å få innsikt i forretningsdrift og kurerers preferanser.

(Teksten fortsetter under bildet)
Uber spiser Amsterdam

Leveringsarbeidere planlegger streik etter halvering av utbetalingene.

Pressemeldingen kommer ut på et merkelig tidspunkt pga ifølge Flyktninghjelpen Et nytt lønnssystem skaper for tiden stor stress for hundrevis av Uber Eats-måltidsleverandører. Uroen blant ansatte i Uber Eats-matlevering øker på grunn av et nylig lønnsproblem. Leveringssjåfører opplever stress på grunn av et nytt lønnssystem som har ført til betydelige betalingsreduksjoner, ifølge NRC-rapporter. En teknisk feil har ført til at kurerer har sett sine inntekter halvert siden begynnelsen av denne uken, en situasjon som Uber Eats tilskriver en konverteringsfeil fra miles til kilometer.

Les også  Lobbyens kraft: hvordan Uber og Bolt blokkerer EU-beskyttelse

Strike Uber Eats 11/11

Denne utviklingen gir næring til økende frustrasjon blant ansatte, noe som resulterer i en organisert protest. WhatsApp-gruppen «Strike Uber Eats 11/11» er et direkte uttrykk for misnøyen blant budsjåfører, som forbereder seg på en arbeidsstreik på lørdag for å demonstrere mot det de ser på som urettferdig betaling. Etter spørsmål fra Flyktninghjelpen om situasjonen kunngjorde Uber Eats midlertidig kompensasjon i form av 10 prosent bonus per levering inntil problemet er fullt løst. 

Leveringstjenesten indikerer at det raskt jobbes med en løsning og forventer at betalingene normaliseres igjen innen helgen. Disse trinnene kan sees på som forsøk fra Uber Eats for å opprettholde tilliten til sine kurerer og forhindre ytterligere eskalering av urolighetene.

Relaterte artikler:
EVI.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post