UKE AV

Det nylige politiske skiftet i Nederland, med PVV som det største partiet, bringer nye perspektiver på mobilitetsfeltet.

Mens Paris sliter med et mobilitetsdilemma i forkant av de olympiske leker og borgermester Hidalgo møter kritikk over trafikkplaner, forblir Wondelgem i grepet av endeløse gatearbeid denne uken.

Kunngjøringen om en ny 48-timers streik ved NMBS, planlagt til begynnelsen av desember, indikerer de pågående spenningene mellom jernbaneforeningene og ledelsen. Den juridiske arbeidsgiveren HR Rail bekrefter at ACOD og VSOA, to av de tre store jernbaneforeningene, er fast bestemt på å fortsette med streikeplanene sine til tross for nye innrømmelser fra arbeidsgiveren. Den kristne fagforeningen ACV Transcom har valgt å ikke være med på denne aksjonen.

Denne streiken er et direkte svar på den vedvarende misnøyen med planlagte interne omorganiseringer ved NMBS. Det kontroversielle forslaget om å halvere oppstartstiden til togkonduktører til 10 minutter skaper mye oppstyr blant fagforeningene.

(Teksten fortsetter under bildet)

Drosjer får en smart makeover med pitanmobilitet, sjåfører blir teknikere og passasjerer blir forsøkskaniner.

Anne Hidalgo, borgermesteren i Paris, uttrykker sin bekymring for de planlagte endringene av Paris ringvei, Périphérique, i forkant av de olympiske leker. Den foreslåtte reduksjonen av fartsgrensen til 50 km/t og begrensningen til ett kjørefelt for samkjørere er kontroversielle tiltak. Disse trinnene er ment å redusere CO2-utslipp, men det er tvil om deres effektivitet.

I Flandern blir gründere og innbyggere møtt med alvorlige ulemper som følge av omfattende gatearbeid. De stengte gatene, som Evergemsesteenweg i Wondelgem, forårsaker ikke bare ulemper for beboere og gründere, men gjør også fremkommelighet og trafikksikkerhet vanskeligere.

Les også  Rushtidstransport slår rekorder og kollektivtransport slår bilen i urban race

Etter den nylige seieren til PVV i det nederlandske valget, ledet av Geert Wilders, blir fokuset på mobilitet og trafikk undersøkt på nytt. PVV, som ser på mobilitet som en vesentlig del av friheten, tar til orde for å opprettholde rimelig kollektivtransport og kjøring, og foreslår å øke fartsgrensen på enkelte veier til 140 km/t.

ervaring

Harry, en sjåfør med mer enn 30 års erfaring i Willemsen-de Koning, deler sin innsikt om overgangen til elektriske kjøretøy i studenttransport. Til tross for bærekraftsfordelene, gir denne endringen unike utfordringer, som frykten for veistopp og vanskeligheten med å finne passende sjåfører.

Pitane Mobility, et etablert navn i taxisektoren, forbereder seg på en betydelig transformasjon med overgangen til en Open Core-modell. Denne strategiske beslutningen markerer en ny æra av vekst og innovasjon og åpner dører for tilpasninger og samarbeid i drosjesektoren, med fokus på integrering av kunstig intelligens.

Relaterte artikler:
Eindhoven
Utskriftsvennlig, PDF og e-post