Pitane bilde

"Dessverre vet vi ikke hvem denne taxisjåføren er. Alt vi vet er at drosjesjåføren kjørte en Kia og at han snakket engelsk."

En handling av mot og menneskelighet lyste opp mørket i en kald novembernatt i Amsterdam. I nattetimene 17. til 18. november ble en mann som hadde ligget i det iskalde vannet i Amsterdam-Rhin-kanalen i nesten 50 minutter reddet i felles innsats av politiet, en våken forbipasserende og en ukjent drosjesjåfør.

Redningsaksjonen startet da en bekymret borger, skremt av rop om hjelp, ringte politiet fra området ved Roosevelt Boulevard South. Denne våkne borgeren hadde ikke nølt med å stoppe en forbipasserende drosjesjåfør, som han kjørte med til opphavet til skrikene.

Ved ankomst fant en raskt reagerende politimann sammen med reporteren og drosjesjåføren den druknende i kanalen. Situasjonen var kritisk, mannen i vannet var hypotermisk og kjempet for livet.

(Teksten fortsetter under bildet)
Bilde Pitane Blue for illustrasjon: redningsaksjon langs Amsterdam-Rhin-kanalen.

I et heroisk forsøk på å redde mannen ba politimannen drosjesjåføren om å støtte henne. Takket være dette samarbeidet klarte de å trekke den druknende mannen opp av vannet, og forhindret dermed en tragedie.

Identiteten til den modige drosjesjåføren forblir imidlertid et mysterium. Den eneste kjente detaljen er at han kjørte Kia og snakket engelsk. Politiet tilkaller denne ukjente helten å melde, slik at de kan uttrykke sin takknemlighet for hans avgjørende rolle i denne redningsinnsatsen.

Relaterte artikler:
Les også  Snorkere tatt under karneval: store bøter og tap av førerkort
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post