Pitane bilde

Å kjøre mer eller helelektrisk er ambisjonen til et økende antall transportselskaper. Alle bitene i dette kompliserte puslespillet er nå satt sammen av Zonnegilde.

Installatøren med base i Kampen tar store steg i overgangen til bærekraftig transport. Deres nye forslag, «Charging on Sun», er nå klar til å implementeres i større skala, spesielt rettet mot selskaper med en stor flåte på minst femti lastebiler. Denne utviklingen, som er et resultat av et toårig samarbeid med to første kunder, har ført til et gjennomprøvd konsept med et solid økonomisk grunnlag.

Presset på transportselskapene om å gå over til mer, om ikke fullt ut, elektrisk kjøring øker. Dette skiftet er motivert av både kostnadseffektivitet og økende krav fra kunder om bærekraftige transportløsninger. Overgangen til elektrisk transport byr imidlertid på betydelige utfordringer, inkludert å erstatte den eksisterende flåten med elektriske lastebiler, sette opp en tilstrekkelig ladeinfrastruktur og integrere batterilagring og energistyringssystemer. I tillegg må kontrakter med energileverandører ofte revideres og problemer med finansiering og overbelastning av nett løses.

Som spesialist på lagring og ladeprosjekter for solenergi for små og mellomstore bedrifter og eiendomseiere har Zonnegilde taklet disse utfordringene. Selskapet har gjennomført vellykkede prosjekter for store transportører som Oegema Transport og E. van Wijk, med sikte på å gjøre hele deres energiledelse mer bærekraftig. Direktøren for Zonnegilde, Gerard de Ruiter, understreker at «Lading på sol» er basert på tre pilarer: teknisk gjennomførbarhet av lokal elektrisk lading (selv med overbelastning av nett), økonomisk gjennomførbarhet gjennom konkurransedyktige priser sammenlignet med offentlige ladepunkter, og en sunn forretning sak med fleksible investeringsalternativer.

Les også  Bærekraft på europeiske veier: Heineken og Einride setter nye standarder
(Teksten fortsetter under bildet)

Ved å vektlegge bærekraft, økonomisk effektivitet og energiuavhengighet, gjør Zonnegilde det mulig for bedrifter å gjøre virksomheten mer bærekraftig og samtidig dra nytte av økonomiske fordeler.

Zonnegilde jobber sammen med erfarne partnere for lading, lagring og energiledelse. De Ruiter forklarer at de bruker en «one stop shop»-tilnærming, der de jobber tett med kundene gjennom hele prosessen, fra rådgivning til teknisk realisering. Dette inkluderer også råd om retur av strøm og å gjøre eiendom mer bærekraftig.

Med ti års erfaring med installasjon av storskala solenergiprosjekter har Zonnegilde omfattende teknisk kunnskap. Utvidelsen til batterilagring og lading var et logisk skritt. De Ruiter understreker fordelene for transportselskaper: lavere netto energikostnader, en forutsigbar energirate takket være egenprodusert elektrisitet, et redusert CO2-fotavtrykk, og møte kundenes etterspørsel og nasjonale trender mot en nullutslippspolitikk i større byer fra 2025.

Fotoartikkel: Gerard de Ruiter fra Zonnegilde står ved siden av batteri- og tankenheten hos Oegema Transport. 

Relaterte artikler:
EVI.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post