Pitane bilde

De første satsjusteringene kan implementeres allerede i 2024.

Fremtiden til Deutschlandticket, et symbol på mobilitet i Tyskland, henger i en tynn tråd. Martin Klein, daglig leder for distriktsrådet i Nordrhein-Westfalen (NRW), slår alarm og advarer om at uten direkte finansieringsgarantier kan standardsatsen "kollapse" neste år. Kommunale myndigheter, nå under press, ber om konkrete forpliktelser fra føderale og statlige myndigheter for å unngå et scenario som kan være skadelig for nasjonal mobilitet.

løse skruer

Deutschlandticket, en avgjørende del av offentlig transport i Tyskland, er i fare, ifølge Klein. "Det er ikke sikkert i det hele tatt," sier han, og legger til at "de første rentejusteringene kan implementeres så tidlig som i 2024." Situasjonen forverres av mangelen på prisfastsettelse fra den føderale regjeringen siden 1. oktober 2023. I tillegg utløper antakelsen om finansiell risiko ved slutten av dette året. Denne forsinkelsen i å løse finansieringsspørsmålet legger en kritisk økonomisk byrde på kommunene, og truer stabiliteten til den enhetlige satsen.

Distriktene, som sentrale aktører innen kollektivtransport, må ta stilling til takster for 2024 før utgangen av året, men lokale myndigheter går tom for kontanter og det er bekymring for kompensasjon for forventet tap, spesielt i distriktene. Klein kritiserer overføringen av økonomisk ansvar til lokale myndigheter og understreker deres manglende evne til å påta seg risikoen ved Deutschland-billetten i den nåværende konteksten.

Les også  Hvis du ikke har en BIR, bruk ekstra busser og tog under karnevalet
(Teksten fortsetter under bildet)

"Det er ikke sikkert i det hele tatt," sa Martin Klein, daglig leder for Nordrhein-Westfalen (NRW) distriktsråd, om fremtiden til Deutschland-billetten.

Martin Klein understreker at distriktene som støtter Deutschland-billetten og har fremmet dens nasjonale utrulling ikke skal tvinges til å bære den økonomiske byrden. Stilt overfor denne truende krisen, oppfordrer NRW District Council til hastetiltak fra myndighetene. 

"I år må de føderale og statlige myndighetene fullt ut garantere finansieringen av Deutschland-billetten," sier Klein. "Landet må gjøre det klart at det vil ta økonomisk og administrativt ansvar for implementeringen av Deutschlandticket."

Han etterlyser en lovregulering av Deutschlandticket av staten, for eksempel i kollektivloven. Ifølge ham må landet gjøre det klart at det tar økonomisk og administrativt ansvar for Deutschland-billetten. Dette er en presserende oppfordring til handling for å sikre fremtidens mobilitet i Tyskland.

Registrering
Relaterte artikler:
tog
Utskriftsvennlig, PDF og e-post