Pitane bilde

Statssekretær Gunay Uslu i kultur og medier forlater det avtroppende statsråd.

Gunay Uslu, den nåværende statssekretæren for kultur og medier for departementet for utdanning, kultur og vitenskap, nylig annonsert at hun vil fratre sin stilling. Uslu, som er en del av det avtroppende kabinettet, har bestemt seg for å gå tilbake til familiebedriften Corendon. 

Dette trekket følger en forespørsel fra selskapet hvor hun vil ta på seg rollen som administrerende direktør. Den nåværende administrerende direktøren i Corendon, Steven van der Heijden, må trekke seg av personlige årsaker, og det er derfor Uslu (51) føler seg kalt til å ta på seg dette ansvaret. "Jeg skal tilbake til familiebedriften vår Corendon," sa Uslu i brevet hennes.

I sin uttalelse, som hun nylig offentliggjorde, understreket Uslu hennes dypt forankrede bånd til Corendon og hennes forpliktelse til å lede selskapet i tider med nød. Hun har bedt kongen om å si opp fra sin nåværende stilling med virkning fra 1. desember. Avgjørelsen hennes kommer midt i den pågående kabinettdannelsen, noe som gjør tidspunktet for hennes avgang enda mer bemerkelsesverdig.

Statsminister Mark Rutte har offentlig uttrykt sin forståelse og takknemlighet for Uslus beslutning. I en uttalelse sa Rutte at han respekterer valget hennes og understreket hennes bidrag til kabinettet. Han ønsket henne lykke til i hennes fremtidige virksomhet. "Jeg ønsker henne lykke til i hennes videre karriere," sa Rutte i et svar til X.

(Teksten fortsetter under bildet)
Corendon Village Hotel Amsterdam

"Nåværende administrerende direktør er tvunget til å trekke seg fra sin stilling på grunn av personlige forhold. Jeg føler det ansvaret og flytter nå."

Uslu overtar nå den daglige ledelsen etter Steven van der Heijden, som trekker seg tilbake av personlige årsaker. Van der Heijden er imidlertid fortsatt involvert i en deltidskapasitet med ledelsen i Corendon, som også inkluderer grunnlegger Atilay Uslu. Uslus periode som statssekretær var preget av ulike initiativ og prosjekter innen kultur- og mediefeltet. Hennes bidrag til disse sektorene og hennes overordnede engasjement for Kunnskapsdepartementet har vært tydelig synlig i hennes periode. D66-medlemmet var i nyhetene forrige uke i en diskusjon om å beholde Ongehoord Nederland i NPO.

Corendon ledelse

Fra begynnelsen har Gunay Uslu vært involvert i Corendon, selskapet grunnlagt av hennes bror Atilay. Hun bygget reiseorganisasjonen sammen med ham på slutten av 2014-tallet. Hun studerte kulturhistorie ved UvA og tok doktorgrad i 2015. Deretter kombinerte hun en lærerstilling ved UvA med ulike administrasjons- og veilederstillinger i kultursektoren. I 2022 kom hun tilbake for å jobbe delvis på Corendon, denne gangen i hotellavdelingen. Som direktør for Hotel Development har hun utviklet blant annet Corendon Village-hotellet i Badhoevedorp og Mangrove Beach Resort på Curaçao. Gunay Uslu var statssekretær for kultur og medier i Rutte IV-kabinettet fra januar XNUMX.

(Teksten fortsetter under bildet)

Gunay Uslu er utnevnt til administrerende direktør for reiseorganisasjonen og flyselskapet Corendon. Hun etterfølger Steven van der Heijden.

I tillegg til administrerende direktør Gunay Uslu, er Harry Nigten utnevnt til finansdirektør og Simone van den Berk som COO. De er heller ikke fremmede for reiseverdenen. Harry Nigten (54) har jobbet i Corendon siden 2015 som direktør for Business Controlling og Business Intelligence og er medlem av MT. Før det jobbet han i reiselivsbransjen i TUI Nederland i 23 år, hvorav de siste syv årene som finansdirektør i Arkefly, nå TUIfly. 

Simone van den Berk (49) har jobbet i Corendon siden 2015 som direktør for HR, kommunikasjon og CSR og er medlem av MT. Hun startet sin karriere som markedssjef hos en langdistansereisespesialist, hvoretter hun byttet til Thomas Cook Nederland i 2013. Hos markedsleder TUI Nederland var hun ansvarlig for PR, talsperson og bedriftskommunikasjon i mer enn ti år. 

Registrering
Relaterte artikler:
NS
Utskriftsvennlig, PDF og e-post