Pitane bilde

Vil Freenow komme under vingene til Kakao Mobility og er dette en ny fase i global mobilitet, spesielt i Europa?

Fremtiden til mobiliteten vår vil i økende grad bli drevet av AI. Når det er sagt, vil Sør-Koreas Kakao fortsette å snu hodet. Etter tidligere oppkjøpsdiskusjoner med FREENOW om et mulig overtak, fortsetter den sørkoreanske plattformen sin globale erobring. Den forbereder seg på å krysse nye grenser ved å utvide taxitjenesten til fem nye land. Kakao Mobility bekrefter selskapets ambisjon om å bli en viktig aktør i den internasjonale mobilitetssektoren.

Kakao T vil slutte seg til fem nye land, og utvide nettverket til 37 destinasjoner. Disse inkluderer Australia, Taiwan, De forente arabiske emirater, Jordan og Kuwait. Fra nå av vil disse landene ha tilgang til Kakao Ts taxitjeneste, opprinnelig utviklet i Korea. Men den aggressive utrullingen av Kakao Mobilitet stopper ikke der.

Fra og med neste måned planlegger det koreanske selskapet å utvide sitt fotavtrykk i USA. For dette formål ønsker den å knytte tettere bånd med den lokale mobilitetsgiganten Lyft. En allianse ment å styrke Kakao Ts tilstedeværelse i det amerikanske markedet, kjent for sin komplekse mobilitetsdynamikk. Det er ingen tvil om at mobilitetsverdenen er i ferd med å gjennomgå en stor transformasjon med Kakao Mobility ved roret.

"Vi vil hoppe for å bli en virkelig global mobilitetstjeneste ved å skape og utvide flere globale forretningsporteføljer, inkludert on-demand transporttjenester i utlandet."

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Yoon Suk Yeol, president Sør-Korea

For noen uker siden møtte den sørkoreanske teknologigiganten en rekke klager på monopolistisk praksis. Disse påstandene fulgte etter en etterforskning bestilt av Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol.

Med mer enn 90 % av det koreanske taximarkedet begynte Kakao Mobility sin internasjonale ekspansjon i Japan i 2018. Siden den gang har selskapet utvidet sin innflytelse ved å bygge lokale partnerskap og investere i dedikert infrastruktur. Denne strategien har åpnet Kakao Ts dører for utlendinger i Korea, og styrker deres lokale posisjon. Som en del av den nye strategien vil Kakao Ts taxipriser tilpasses spesifikasjonene i hvert land.

Les også  Kjærligheten er på pause, sjåfører og leveringsfolk legger ned arbeidet

overtakelse

I det som utvilsomt er årets mest uventede nyhet, tidligere denne måneden, Kakao Mobility Corp. annonserte planer om å FRI NÅ å overta. Et dristig oppkjøp av en av Europas ledende multimodale plattformer, posisjonerer Kakao som en konkurrent til globale tungvektere som Uber. Støttet av BMW Group og Daimler AG, er FREENOW nå en av de ledende leverandørene av transporttjenester i Europa. Med et planlagt tilbud på 200 milliarder vunnet for en eierandel på 80 %, har dette initiativet som mål å styrke Kakaos tilstedeværelse i det globale markedet. 

Imidlertid kan juridiske utfordringer kombinert med nylige anklager mot Kakao Mobility-ledere komplisere gjennomføringen av transaksjonen. For noen uker siden møtte den sørkoreanske teknologigiganten en rekke klager på monopolistisk praksis. Disse påstandene fulgte etter en etterforskning bestilt av Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol. Til dags dato kontrollerer Kakao Mobility mer enn 90 % av det sørkoreanske taximarkedet.

Illustrasjonsfoto: Kakao Corp.

Registrering
Relaterte artikler:
STARTPAKKE
Utskriftsvennlig, PDF og e-post