Pitane bilde

I flere tiår var den britiske luftfartsindustrien underlagt europeiske regler som ikke var i Storbritannias interesser.

Den britiske luftfartssektoren står på vei til en stor endring med lanseringen av en konsultasjon om reformering av slotssystemet på flyplasser. Dette er første gang siden 90-tallet at sektoren har hatt medbestemmelse i forvaltningen av slots på flyplasser. Disse sporene, som er avgjørende for bruk av flyplassinfrastruktur som rullebaner og terminaler, spiller en avgjørende rolle i forvaltningen av de travleste flyplassene i landet.

Siden Storbritannias avgang fra EU har den britiske luftfartssektoren vært i stand til å bevege seg bort fra det utdaterte EU-slot-regimet og ta i bruk en mer skreddersydd tilnærming som kommer både bedrifter og passasjerer til gode. De foreslåtte reformene inkluderer nye metoder for å administrere slotkapasitet og allokere den til flyselskapene.

slot leasing

En bemerkelsesverdig endring er begrensning av spilleautomatleasing. Dette gjør at slots, i stedet for å bli dominert av store flyselskaper, kan tildeles andre konkurrenter hvis de ikke blir brukt etter en viss periode. Dette kan være gunstig for nyere eller mindre flyselskaper, som kan tilby billigere priser, og gjør prosessen mer dynamisk. Reformene har også som mål å gi større krefter til å reagere på kriser, noe som gjør sektoren mer robust og effektiv i usikre tider.

(Teksten fortsetter under bildet)
Bilde: Pitane Blue - British aviation reviews slot regime.

British aviation review slot regime: an era of innovation.

Det nåværende EU-reguleringsbaserte systemet krever at slottildelingsprosessen er konsistent over hele Europa. Men selv om bransjen har utviklet seg og vokst i løpet av de siste 20 årene, har reglene for spilleautomatsystemet vært uendret. Nå, med nye friheter, kan Storbritannia sikre at systemet tar hensyn til landets spesifikke behov.

markedskonkurranse

Dette reformer, designet for å balansere interessene til både flyselskaper og flyplasser, kan føre til økt markedskonkurranse, mer innovasjon og lavere priser. For eksempel vil det å gi nye flyselskaper flere muligheter til å få spilleautomater på Storbritannias travleste flyplasser stimulere konkurransen og øke produktiviteten mellom flyselskapene.

Dette kan resultere i rimeligere flyreiser og sømløse reiser ettersom flyselskaper streber etter å tilby bedre avtaler og priser enn konkurrentene, til fordel for millioner av passasjerer som reiser gjennom Storbritannias flyplasser. Flyplasser vil også se sine spilleautomater brukt mer effektivt ettersom flyselskapene vil bli pålagt å bruke dem i stedet for å lagerføre eller lease dem, noe som øker antallet flyreiser og gjør reisen enklere.

Den britiske luftfartssekretæren Anthony Browne understreket at den britiske luftfartsindustrien i flere tiår hadde vært underlagt europeiske regler som ikke var i Storbritannias interesser. Men etter hvert som sektoren blir sterkere etter pandemien, trengs et system som styrker den, ikke begrenser den.

(Teksten fortsetter under bildet)

"Slot-reformen gir en mulighet til å forbedre effektiviteten til det britiske luftfartssystemet, og denne konsultasjonen er et velkomment skritt i den retningen. Vi vil jobbe konstruktivt med regjeringen for å sikre at flyplassenes synspunkter blir tatt i betraktning når disse planene utvikler seg. "

Karen Dee, administrerende direktør i Airport Operators Association, ser på slotreformen som en mulighet til å forbedre effektiviteten til det britiske luftfartssystemet. Denne høringen blir sett på som et kjærkomment skritt i den retningen, og det vil bli et konstruktivt arbeid med regjeringen for å innarbeide lufthavnenes synspunkter i planene.

Disse reformene vil, gjennom samarbeid mellom myndigheter og industripartnere, sikre optimal utnyttelse av flyplasskapasiteten for å redusere forsinkelser og optimalisere flyrutene, samtidig som de oppnår avdelingens visjon for en moderne og innovativ luftfartssektor. Dette er en del av en rekke konkurransefremmende tiltak fra regjeringen for å stimulere økonomien, tiltrekke seg investeringer og skape dynamiske næringer som fungerer best for Storbritannias interesser.

Registrering
Relaterte artikler:
STARTPAKKE
Utskriftsvennlig, PDF og e-post