Pitane bilde

Avtroppende infrastrukturminister Harbers har kunngjort at det nåværende unntaket ikke lenger vil gjelde fra juli 2024.

Det nærmer seg slutten av pilotperioden for førerkortfritak for elektriske nyttekjøretøy. Denne testplassen tillot sjåfører å kjøre elektriske nyttekjøretøyer som overskrider den maksimalt tillatte vekten på 3.500 4.250 kg opp til maksimalt XNUMX XNUMX kg uten å ha førerkort C. Endringen for å gjøre dette unntaket permanent har blitt igangsatt, men blir forsinket på grunn av kompleksitet vilkår førerkortdirektivet.

Etter koordinering med håndhevingsmyndighetene og EU-kommisjonen er det kommet til en midlertidig løsning. Miljø- og transporttilsynet (ILT) vil under visse betingelser ikke iverksette tvangstiltak mot sjåfører som kjører disse kjøretøyene uten C-førerkort. Denne beslutningen ble tatt for å hindre at elbiler registrert før 1. oktober 2023 tas ut av bruk.

Fra 1. juli 2024 vil imidlertid dette unntaket ikke lenger gjelde, og førere av elektriske nyttekjøretøy må fortsatt være i besittelse av lastebilførerkort. Dette kunngjøring ble gjort av avtroppende minister Harbers of Infrastructure. Denne beslutningen er et tilbakeslag for gründere som har investert i bærekraftig transport, da de nå blir konfrontert med ekstra kostnader.

Den nederlandske regjeringen har som mål å forsyne bysentre med utslippsfrie kjøretøy fra 2025. Dette betyr at fra det øyeblikket må sjåførene også være i besittelse av lastebilførerkort for å kjøre disse kjøretøyene. Denne endringen vil kunne få betydelige konsekvenser for gründere som har investert i disse elbilene, da det vil føre til ekstra kostnader for å få nødvendig førerkort.

(Teksten fortsetter under bildet)
Bilde: Pitane Blue - pass på hvilket førerkort som kreves for en varebil.

I mellomtiden er det etablert samarbeid mellom ulike myndigheter, inkludert ILT, JenV, RDW, politiet, påtalemyndigheten, forsikringsselskaper og EU-kommisjonen, for å finne en løsning for håndhevelsen av det nye førerkortdirektivet.

Elbiler er tyngre enn tradisjonelle nyttekjøretøyer på grunn av sine tunge batteripakker, noe som betyr at de ofte overstiger maksvekten på 3.500 kg. Denne situasjonen utspiller seg i en bredere sammenheng med arbeidet med å forsyne byene med utslippsfrie kjøretøy fra 2025. Det er imidlertid ulike reguleringer og unntak som gjør det attraktivt for gründere å kjøpe dieselbiler. For eksempel kan dieselvarebiler og lastebiler kjøpt før 2025 fortsette å kjøre frem til 2028, noe som begrenser effektiviteten til nullutslippssonene de første årene.

Les også  Moderne tilsyn med taxitransport et skritt nærmere etter vellykket praktisk prøve

Løsningen, oppnådd i samarbeid med forsikringsselskaper, Justice and Security (JenV), Road Transport Agency (RDW), ILT, politi, offentlig påtalemyndighet (OM) og EU-kommisjonen, kombinerer midlertidige ikke-håndhevelsestiltak med sikte på å gjøre dispensasjonen permanent, mens trafikksikkerhet fortsatt er i høysetet.

Relaterte artikler:
STARTPAKKE
Utskriftsvennlig, PDF og e-post