Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Movares og ProRail utforsker ideer for å utvide Eindhoven sentralstasjon.

Togpassasjerer og beboere er på tampen av en storstilt ombygging av Eindhoven sentralstasjon. Dette prosjektet, som er en del av MIRT-utforskningen av kollektivknutepunktet i Brainport-regionen i Eindhoven, er et svar på den økende etterspørselen etter bedre og flere regionale og internasjonale togforbindelser. Med Brainport-regionen Eindhoven som opplever eksplosiv vekst når det gjelder sysselsetting og boligbygging, er det et presserende behov for forbedret infrastruktur.

Planene inkluderer tillegg av to ekstra plattformspor ved Eindhoven sentralstasjon, i tillegg til justeringer av eksisterende jernbaneinfrastruktur. Denne utvidelsen er avgjørende for å takle det økende presset på tilgjengeligheten i regionen. Brainport-regionen forventer 72.000 nye arbeidsplasser og 62.000 nye boliger, hvorav 10.000 i sentrum av Eindhoven. Disse utbyggingene legger betydelig press på den eksisterende kapasiteten til Eindhoven jernbanekryss.

Samarbeidet mellom Movares og ProRail lover ikke bare forbedret infrastruktur for Eindhoven og området rundt, men setter også en ny standard for bærekraftig og innovativ byggepraksis.

(Teksten fortsetter under bildet)
Eindhoven Central

Den raske veksten i Brainport-regionen Eindhoven, med 72.000 62.000 nye arbeidsplasser og XNUMX XNUMX nye boliger, krever en betydelig utvidelse av mobilitetsinfrastrukturen.

Movares, et anerkjent ingeniørfirma, har ansvar for å undersøke mulige løsninger sammen med ProRail. De vil vurdere hvilke komponenter som er gjennomførbare og hvilke alternativer som er å foretrekke. 

ekspertise

Deres ekspertise er ikke bare begrenset til dette prosjektet. Movares er også involvert i andre viktige prosjekter, som omstruktureringen av bydelen Gageldonk-West i Bergen op Zoom. Her jobber de med en blanding av nye boliger og utbedring av offentlig rom i samarbeid med kommune og borettslag Stadlander.

Les også  Dutch Safety Board: Voorschoten togkatastrofe forblir et mysterium

ProRail spiller også en avgjørende rolle i dette prosjektet. Deres fokus er på bærekraftig byggepraksis, som å oppmuntre til nullutslippsarbeid på byggeplasser. Sammen med Movares jobber de med å evaluere piloter for utslippsfrie innkjøp, et essensielt steg for å takle CO2-, nitrogen- og svevestøvutslipp. Målet er å oppnå en enhetlig strategi som er både effektiv og gjennomførbar.

Registrering
Relaterte artikler:
tog