Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Mens Felyx streber etter stabilisering og vekst, vil den kommende perioden være avgjørende for at selskapet skal opprettholde og styrke sin posisjon i markedet.

Det nederlandske scooterdelingsselskapet Felyx, kjent for sine elektriske scootere som er tilgjengelig i ulike byer, står overfor økonomiske utfordringer. En detaljert analyse av årsrapportene til Felyx og dets datterselskaper, som arkivert til handelskammeret, avslører økende tap og et presserende behov for ny finansiering for å holde selskapet i gang. Dette kommer midt i en rekke tilbakeslag, inkludert skuffende markedsforhold og savnet av en avgjørende tillatelse i Amsterdam, noe som setter overlevelsen til Felyx i fare.

Etter å ha analysert årstallene er det for Finansavis Det er tydelig at det tapsgivende scooterdelingsselskapet Felyx trenger ny finansiering. I 2022 økte Felyx sine tap til et netto tap på €16,2 millioner, en betydelig økning sammenlignet med €12,3 millioner tap året før. Dette økonomiske tilbakeslaget resulterte i fullstendig fordampning av Felyx Sharing Holdings egenkapital. Som svar på denne utviklingen har Felyx gjennomført en omorganisering og utarbeidet en ny forretningsplan, med mål om å snu utviklingen.

I begynnelsen av 2023 sikret selskapet €6,8 millioner i ny finansiering fra sine aksjonærer, inkludert investeringsselskapet De Hoge Dennen Capital og investor Anne-Marie Rakhorst, som tidligere hadde investert betydelig i selskapet. Denne økonomiske tilskuddet var et avgjørende skritt for Felyx for å fortsette sin forretningsdrift.

Utfordringene for Felyx ble ytterligere forsterket ved introduksjonen av en hjelmplikt for mopedister, noe som hadde direkte innvirkning på bruken av elektriske fellesscootere. I tillegg hadde dårlig vær og økonomisk usikkerhet en negativ innvirkning på etterspørselen. Alt dette resulterte i en lengre periode med driftsunderskudd, samtidig som det var forventet overskudd.

(Teksten fortsetter under bildet)
Hjelmplikt setter bremsene for veksten av scooterdelingsselskaper

Innføringen av obligatorisk hjelmbruk for mopedister, og derfor også for brukere av elektriske delte scootere som de fra Felyx, markerer et betydelig vendepunkt i den nederlandske mobilitetssektoren. Dette tiltaket, ment å øke trafikksikkerheten, har hatt direkte konsekvenser for brukervennligheten og dermed populariteten til scooterdelingstjenester. For Felyx, en pioner innen å tilby elektriske scootere på forespørsel, utgjorde dette et uforutsett hinder i deres forretningsdrift.

Til tross for alle tilbakeslagene, er Felyx fortsatt optimistisk med tanke på fremtiden, skriver Financieel Dagblad. Ifølge forfatteren av stykket, ser administrerende direktør Daan Becker, som overtok etter Quinten Selhorst i april, og finansdirektør Maarten Strijers at en løsning er i sikte. Strijers bemerket at selv om han ikke kunne gi ytterligere detaljer, er en løsningsprosess i gang, og han forventer å kunne dele mer informasjon i mars.

Situasjonen rundt Felyx understreker utfordringene som startups i mobilitetssektoren står overfor, spesielt i en tid med økonomisk usikkerhet og raskt skiftende regelverk. Mens Felyx streber etter stabilisering og vekst, vil den kommende perioden være avgjørende for at selskapet skal opprettholde og styrke sin posisjon i markedet. 

Registrering
Relaterte artikler:
STARTPAKKE