Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Ingen rett til kompensasjon, heller ikke ved kansellering av fly.

Trusselen om en storangrep mot fransk flykontroll er forbi. Et siste møte mellom SNCTA, den største flygelederforeningen, og DGAC, Frankrikes sivile luftfartsmyndighet, resulterte i en avtale om lønnsøkninger og andre viktige ansettelsesvilkår. Denne avtalen kom akkurat i tide til å avlyse de planlagte aksjonene som skulle finne sted torsdag.

Streiken skal ha hatt en enorm innvirkning på flytrafikken, spesielt ved Paris' to største flyplasser, Charles de Gaulle og Orly. Det var forventet at flertallet av flyvningene ville bli kansellert, ikke bare de til og fra Frankrike, men også flyvninger som bare ville fly over fransk territorium uten å lande.

Tidspunktet for streiken falt sammen med en av årets travleste reiseperioder, noe som uunngåelig ville ført til store forstyrrelser. Passasjerer og flyselskaper vil oppleve betydelige ulemper. Derfor hadde DGAC allerede rådet flyselskapene til å kansellere en stor del av flyvningene på torsdag som et forberedende tiltak.

Til tross for avlysningen av streiken, fortsetter konsekvensene å merkes. Mange flyreiser er allerede kansellert etter råd fra DGAC, og disse kanselleringene vil ikke føre til kompensasjon for de berørte passasjerene, ifølge Jerrymie Marcus, spesialist i markedsføring og kommunikasjon. I følge EU-krav kanselleringene kan betraktes som et resultat av ekstraordinære omstendigheter, en direkte konsekvens av handlinger fra tredjeparter, nemlig flykontrollens planlagte streik.

(Teksten fortsetter under bildet)

Passasjerer som likevel blir plaget av de forberedende tiltakene, er fortsatt avhengige av fleksibiliteten og kundeservicen til sine respektive flyselskaper.

Flyselskaper tilbyr berørte passasjerer muligheten til å få billetten refundert i sin helhet eller ombooket på et annet fly. Passasjerer som opplever kanselleringer anbefales å kontakte flyselskapet sitt direkte for den mest oppdaterte informasjonen og ombestillingsalternativer.

Les også  Charleroi: Flyplasspersonalets streik avbrutt i siste liten

Denne avtalen og den resulterende kanselleringen av streiken fremhever viktigheten av dialog og forhandlinger i luftfartsindustrien, der streiker kan ha en betydelig innvirkning på internasjonal mobilitet og økonomi. Resultatet av disse forhandlingene viser at kompromisser er mulig, også i sektorer hvor interessene er store og ofte motstridende. Avlysningen av streiken er en lettelse for mange reisende og et bevis på at effektive forhandlinger kan bidra til stabilitet i avgjørende sektorer som luftfart. 

Sjekk flyet ditt her.

Registrering
Relaterte artikler:
Chiron