Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

OCTO.CAB, grunnlagt av en gruppe visjonære gründere, så allerede muligheter til å bryte seg inn i dataterminalmarkedet i 2019.

En revolusjon i taxisektoren kommer fra et kontor i Eindhoven. Med forventet innføring av nytt lovverk 1. januar 2025, der alle drosjer skal kobles i sanntid til serverne til Miljø- og transporttilsynet (ILT), reagerer selskapet OCTO.CAB på en stor endring.

Under idédugnaden satt medgründerne John van Gils, Luuk Soentjens, Ruud Mathijssen og noen få andre sammen ved bordet, hvor de følte seg frie til å utveksle ideer og nærme seg hvert problem fra forskjellige vinkler. Akkurat som blekkspruter tilpasser seg miljøet sitt, så grunnleggerne etter fleksible løsninger for det stive dataterminalmarkedet. "Vi prøvde forskjellige tilnærminger og ideer, akkurat som en blekksprut bruker forskjellige taktikker for å løse problemer," forklarer John van Gils.

Navnet OCTO.CAB er en direkte referanse til denne flerarmede strategien. Hver "arm" av blekkspruten representerer et annet aspekt av tjenesten OCTO.CAB tilbyr, fra brukergrensesnitt og maskinvaredesign til integrasjon med eksisterende systemer og overholdelse av nye forskrifter. «Det eksisterende markedet var mettet med noen få aktører nært knyttet til programvareselskaper, noe som begrenset vår evne til å knytte forbindelser. Dette har oppmuntret oss til å utvikle noe selv, sier van Gils.

Utviklingen av OCTO.CAB har vært overvåket fra starten av Luuk Soentjens, som med sin omfattende praktiske erfaring visste nøyaktig hva markedet trengte. «Vi har tatt oss tid til å videreutvikle og foredle produktet. Sertifiseringer for nåværende BCT er altfor dyre for perioden med den "gamle" BCT som gjenstår, så det var verdt å vente. Vi ønsket å sikre at vi hadde et fullt funksjonelt og optimalisert produkt, sier Soentjens.

(Teksten fortsetter under bildet)
OKTO.CAB
Foto: © Pitane Blue - OCTO.CAB

"Så lenge man ikke vet definitivt hva sertifiseringskravene er, er det vanskelig å sette merke på de månedlige kostnadene. Det kan vi gjøre for maskinvaren, som er 1.499 euro eksklusive installasjonskostnader. Men de månedlige ekstrakostnadene er ikke det. men definitivt bestemt."

Den nye terminalen, som er egnet for alle typer passasjer- eller godstransport, er ikke bare rettet mot etterlevelse av den nye lovgivningen, men gir også praktiske fordeler. «Enheten er kompakt, enkel å installere og krever ingen lang forklaring. Det er intuitivt å bruke, legger van Soentjens til. Dette er et stort salgsargument gitt den begrensede plassen i nyere biler for installasjon.

Les også  Fare på veien: ILT griper inn i transport av farlige stoffer

kompakt enhet

Når det gjelder maskinvaren, har OCTO.CAB lagt vekt på hver detalj. "Vi har plassert alle tilkoblinger på den ene siden av enheten for å forenkle installasjon og vedlikehold," forklarer Luuk. Denne designen, kombinert med et brukervennlig grensesnitt og en robust programvareplattform, gjør OCTO.CAB til et attraktivt alternativ for taxiselskaper som forbereder seg på fremtidige reguleringer.

Den innovative utviklingen innen taxisektoren møter også betydelige byråkratiske hindringer. Innføringen av nye teknologier som de til OCTO.CAB er avgjørende for moderniseringen av sektoren, men reguleringer kan også sette innovative selskaper i en vanskelig posisjon, som vist av utfordringene skissert av gründeren.

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Luuk Soentjens snakker om OCTO.CAB

"Hvis de insisterer på plikten til å installere en BCT i tillegg til vår løsning, vil det være et etterslep fra starten av. Det er ikke mange bedrifter som ønsker å installere to skap i taxien. Dette gjør mine sjanser til å teste mye mindre."

Selskapet står overfor potensiell deltakelse i 'Praktisk test 2', et initiativ fra Miljø- og transporttilsynet (ILT), som skal teste om nye teknologier oppfyller de strenge reguleringene i sektoren. Soentjens understreker imidlertid at vilkårene for deltakelse fortsatt er uklare, noe som gjør det vanskelig for dem å planlegge sin medvirkning og strategi. "Vi visste ikke helt hvordan vi skulle delta ennå," forklarer han. Dette viser hvordan usikkerhet rundt regelverk kan hemme innovative bedrifter.

ulempe

Situasjonen kompliseres ytterligere av den eksisterende plikten for taxier til å installere en Taxi On-Board Computer (BCT). Soentjens opplever at selskapet hans og drosjeselskapene som ønsker å delta i testen er vanskeligstilt fordi de kan bli pålagt å installere en standard BCT i tillegg til OCTO.CAB-terminalen. – Det er ikke mange bedrifter som ønsker å installere to skap i taxien, sier han og peker på den praktiske og økonomiske belastningen slike reguleringer medfører.

Les også  RDW: ny brikke i nummerskiltutfordring for taxisektoren

Frustrasjonen er tydelig når han snakker om det urettferdige spillefeltet som skapes av disse doble kravene. Han ber om en midlertidig forføyning som vil tillate nye leverandører som OCTO.CAB å teste enhetene sine uten behov for en BCT, noe som vil redusere barrieren for innovasjon betydelig. "Jeg hadde håpet at de ville gi en midlertidig forføyning," bemerker han, som ville åpne døren for mer fleksibilitet og innovasjon i sektoren.

fremtiden

Fremtiden til OCTO.CAB ser lys ut, med sterk vekt på brukervennlighet og innovasjon. Hvis lovgivningen implementeres som forventet, er OCTO.CAB klar til å bli en stor aktør i et raskt utviklende marked. Alt dette peker mot en smart strategi som ikke bare overholder nye regler, men som også leverer reell verdi til sluttbrukere i taxisektoren.

Registrering
Relaterte artikler:
STARTPAKKE