Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Air France-KLM ser det største tapet siden korona-pandemien med et underskudd på 480 millioner euro.

Den europeiske luftfartssektoren er fortsatt sårbar, som vist av de nylige økonomiske resultatene til Air France-KLM. Selskapet registrerte et tap på 480 millioner euro det siste kvartalet, det høyeste siden koronakrisen. Dette tapet skyldes i stor grad geopolitiske spenninger som påvirker luftfartsruter og tilbudet av flydeler.

Økende lønnskostnader og skuffende fraktinntekter bidro også til det økonomiske tilbakeslaget. Til tross for disse utfordringene klarte flyselskapet å registrere en 6,2 prosent økning i passasjertall, med totalt cirka 20 millioner reisende. KLM, en del av konsernet, rapporterte til og med en vekst på nesten 18 prosent i antall transporterte passasjerer.

Marjan Rintel, KLMs administrerende direktør, fremhevet spekteret av problemer samfunnet står overfor i år. «Fra dårlig vær til lang leveringstid av deler, dette er utfordringer som setter oss på prøve. Vi står også overfor personalmangel som ikke gjør ting enklere, sier Rintel.

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Nina Öwerdieck, - Finansdirektør, Brussels Airlines

De økonomiske resultatene var også dårlige hos Brussels Airlines, en annen aktør innen europeisk luftfart. Selskapet avsluttet første kvartal med en justert EBIT på -58 millioner euro. Selv om et negativt første kvartal ikke er uvanlig på grunn av den tradisjonelt lavere etterspørselen etter flyreiser, understreker Brussels Airlines at streiker og sosial uro legger ytterligere press på selskapets økonomiske resultater.

Nina Öwerdieck, finansdirektør i Brussels Airlines, kommenterte virkningen av streikene: «Enhver trussel om streik har umiddelbare konsekvenser for våre bestillinger. Usikkerheten gjør at kundene kvier seg for å bestille, og det skaper mye stress for de som allerede har bestilt.» Hun la til at det nylig er oppnådd en avtale om lønn for flybesetningen, noe som bidrar til en mer stabil fremtid.

Selv om resultatene er skuffende, er begge flyselskapene fortsatt ambisiøse med planer om å forbedre ytelsen. Brussels Airlines sikter mot et bedre årsresultat i 2024 enn i 2023, til tross for den utfordrende starten.

Luftfartssektoren er kjent for sin følsomhet overfor eksterne faktorer som økonomiske svingninger, politisk ustabilitet og nå helsekriser som pandemien. De nylige resultatene fra Air France-KLM og Brussels Airlines fremhever denne sårbarheten ettersom selskapene leter etter måter å overvinne turbulensen og komme tilbake til lønnsomhet.

Lufthansa

I tillegg til de økonomiske tilbakeslagene til Air France-KLM og Brussels Airlines, opplever Lufthansa også betydelige økonomiske problemer, med et varslet kvartalstap på 273 millioner euro. Det tyske luftfartsselskapet, et av de største i Europa, står overfor reduserte inntekter og økende kostnader, hovedsakelig forårsaket av nylige streiker. Disse streikene hadde ikke bare direkte innvirkning på forretningsdriften, men kostnadene for kompensasjon til passasjerene økte også utgiftene.

Utfordringene stopper ikke der. Nedgangen i godstransporten legger ytterligere press på Lufthansas økonomiske helse. Som svar på denne utviklingen varsler selskapet betydelige tiltak, inkludert å kutte kostnader, stanse nye prosjekter og vurdere en omorganisering av selskapet.

Registrering
Relaterte artikler:
Pitane Pallas