Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Nå, ti år senere, følger en oppdatert versjon med nytt utseende, andre sikkerhetsfunksjoner, en annen bakside og ny kontaktbrikke.

Det nederlandske registreringsbeviset er i ferd med å gjennomgå en endring, med ulike justeringer i både utseende og funksjonalitet. Disse innovasjonene blir introdusert av National Road Transport Agency (RDW) og er planlagt utgitt fra 11. juni 2024. Dette nye designet markerer et tiår siden introduksjonen av registreringsbeviset i ett stykke kredittkortstørrelse, som på den tiden var en modernisering ment å forbedre bruken og forbedre sikkerheten.

"Den forrige kontrakten for produksjon av registreringsbeviset opphørte etter 10 år. Det var derfor nødvendig med et nytt anbud. Vi benyttet også anledningen til å fornye registreringsbeviset. De mest synlige endringene er det nye utseendet, kontaktbrikken."

De planlagte justeringer til registreringsbeviset inkluderer ikke bare et nytt utseende, men også avanserte sikkerhetsfunksjoner. Disse sikkerhetsfunksjonene er utformet for å forhindre svindel og sikre dokumentets autentisitet. I tillegg vil baksiden av registreringsbeviset få ny layout, som varierer avhengig av kjøretøykategori. Dette gjør det mulig å gjøre spesifikke, relevante data per kjøretøytype umiddelbart synlige.

uklar

Siden 1. januar 2014 har det nederlandske registreringsbeviset, bedre kjent som registreringskortet eller eVR, vært utstyrt med en integrert brikke. Dette teknologiske tillegget er i tråd med EUs regelverk rettet mot å øke sikkerheten og bekjempe svindel i medlemslandene. Brikken lagrer viktige data om både kjøretøyet og dets holder, og gir en rask og sikker måte å verifisere relevant informasjon på. Et teknologisk fremskritt er innføringen av en ny kontaktbrikke på registreringsbeviset. 

Les også  ILT: KNV Webinar belyser fremtiden for digitale inspeksjoner i drosjenæringen

Denne brikken vil inneholde samme data som på selve beviset, men tilbyr digital tilgjengelighet som gir rask verifisering. Denne brikken er imidlertid ikke egnet for utlesning ny programvare nødvendig, som vil være tilgjengelig på RDW-nettstedet fra midten av mai. 

Det er fortsatt uklart hvilken innvirkning denne nye teknologien vil ha på den nåværende avlesningsprogramvaren, utviklet av IKT-tjenesteleverandører og testet i den praktiske testen av miljø- og transporttilsynet (ILT) i fjor. En ny praktisk prøve er planlagt 1. juli 2024, som kan gi mer klarhet rundt integrasjonen av gamle og nye systemer. En viktig detalj i det nye regelverket for Central Taxi Database (CDT) er registreringen av registreringsbevisene til alle drosjer på portalen til en IKT-tjenesteleverandør ved å lese brikken på kortet.

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: © Pitane Blue - Sentral Database Taxi

Virkningen av denne nye teknologien på den nåværende avlesningsprogramvaren, utviklet av IKT-tjenesteleverandører og testet i den praktiske testen av Human Environment and Transport Inspectorate (ILT) det siste året, er fortsatt uklar.

Et annet viktig aspekt ved denne innovasjonen er justeringen i leveringen av samsvarssertifikatet. RDW vil ikke lenger utstede et samsvarssertifikat for lette nyttekjøretøyer; i stedet vil slepeopplysningene stå direkte på baksiden av registreringsbeviset.

Disse endringene reflekterer RDWs pågående innsats for å modernisere og sikre kjøretøyregistreringsadministrasjonen, med hensyn til både teknologiske fremskritt og behovene til kjøretøyeiere og -brukere. De offisielle forskriftene som støtter disse endringene finner du i Forskrift om registrering og registreringsbevis, som gir detaljert informasjon om disse nye prosedyrene.

Les også  AI i transport: fine ord, men hva betyr det egentlig i praksis?

Når vi ser frem til utrullingen av disse nye registreringssertifikatene, forbereder både RDW og brukere seg på en jevn overgang samtidig som de opprettholder gyldigheten til tidligere utstedte registreringssertifikater, og sikrer sømløs integrasjon av de nye og gamle systemene.

Registrering
Relaterte artikler:
Pitane Pallas