Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Som drosjesjåfør eller operatør av en drosjetjeneste må du sende informasjon om turene dine til Chiron: den sentrale turdatabasen til den flamske regjeringen.

Pitane Mobility, et teknologiselskap basert i Eindhoven, har introdusert en innovativ løsning for å hjelpe drosjesjåfører i Flandern enda bedre med å overholde strenge regler. De online tjeneste, rettet mot å forenkle det komplekse byråkratiet rundt nødvendig dokumentasjon for drosjetjenester, er en tidsriktig løsning for drosjesjåfører som sliter med språkbarrierer og kompliserte prosedyrer.

Et offisielt nettsted for den flamske regjeringen, Centaurus kalt, gjør det mulig for sjåfører å effektivt søke om og administrere nye tillatelser, autorisasjoner og førerkort. Alt dette i tråd med det flamske drosjedekretet som krever sanntidsregistrering av taxiturer via Chiron, et system som er koblet til en sentral database til den flamske regjeringen.

Sjåfører som ennå ikke er hjemmehørende i den flamske regionen kan velge en flamsk kommune etter eget ønske for å søke om førerkortet. De nødvendige dokumentene for dette inkluderer et identitetskort, et gyldig førerkort med medisinsk undersøkelse, en nederlandsk språkattest, et nylig utdrag fra strafferegistret og en autorisasjon til å jobbe i Belgia. Spesifikke kunnskapsdokumenter for transport av personer i rullestol kreves også der det er aktuelt.

Pitane Mobility har mer enn 30 års erfaring med å utvikle avansert programvare for drosjenæringen, beregnet for både uavhengige sjåfører og store drosjeselskaper. Med sine Pitane Pallas-løsninger og Pitane Driver-appen streber de etter full kundetilfredshet. Dette programvare som passer for Chiron er tilgjengelig for både iOS og Android, og kan installeres på smarttelefoner og nettbrett.

Fra søknad om sjåførpass til oppsett og aktivering av programvaren, støtter Pitane BV drosjesjåføren gjennom hele prosessen. Dette inkluderer installasjon av nødvendige sertifikater, opprettelse av de nødvendige fem testkjøringene for å aktivere produksjonsmiljøet, og gi nødvendig reisekvittering og turrapport for kommunen.

(Teksten fortsetter under bildet)

Centaurus2020 er plattformen for søknad og administrasjon av sjåførkort og tillatelser, inkludert drosjekjøretøyer og autorisasjoner, angående drosjedekretet.

Tilbakemeldinger fra brukere om denne nye tjenesten er positive, blant annet på grunn av at programvaren og kommunikasjonen er tilgjengelig på flere språk, inkludert fransk. Mange roser denne brukervennlige tilnærmingen og anbefaler programvaren til kolleger. Denne tjenesten har resultert i en økning i daglige nyinstallasjoner fra Pitane BV og bidrar til å forbedre forholdet mellom drosjenæringen og myndighetenes regulering.

I tillegg til den allerede vellykkede implementeringen av Chiron, utvider Pitane Mobility sitt programvaretilbud med integrerte løsninger for levering av sanntidsdata til offentlige etater som CDT of the Environment eller Transport Inspectorate. Dette systemet reagerer også på den kommende implementeringen av den nye 'Praktisk prøve 2', som trer i kraft for drosjenæringen fra 1. juli.

CDT, sammen med Chiron, sikrer at dataene som kreves for inspeksjon og regulering leveres effektivt og transparent. Dette bidrar vesentlig til å styrke påliteligheten og integriteten til drosjeselskapene. Disse systemene lar taxiselskaper demonstrere direkte og utvetydig at de oppfyller alle lovkrav, og hjelper dem med å opprettholde eller fornye lisensene.

Registrering
Relaterte artikler:
Pitane Pallas