Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Det nederlandske folket har valgt dette, Wilders-kabinettet kommer!

Den nye skisseavtalen 2024 – 2028, med tittelen 'Hope, Courage and Pride', utgitt av PVV, VVD, NSC og BBB, kaster et ambisiøst lys over fremtiden for nederlandsk mobilitet. Dette policydokumentet lover store endringer og forbedringer på ulike områder, fra bygging av nye jernbanelinjer til å gjøre kjøretøyparken mer bærekraftig. Her er en analyse av de mest bemerkelsesverdige initiativene og deres potensielle innvirkning på våre daglige reiseopplevelser.

Et av de mest iøynefallende prosjektene er fortsettelsen av byggingen av Lelylijn, en avgjørende forbindelse som vil starte i Groningen, avhengig av den tekniske gjennomførbarheten. Dette prosjektet er ikke bare et løft for den nordlige økonomien, men også en styrking av den nasjonale jernbaneinfrastrukturen som lover sømløse forbindelser med resten av Europa.

Internasjonal jernbanetransport vil også få et løft ved å redusere barrierer for nye aktører på markedet. Med et forslag om grenseoverskridende jernbanetransport som kobler fem togstasjoner, inkludert Hengelo, Venlo, Heerlen, Groningen og Zwolle, til internasjonale høyhastighetslinjer, tar Nederland skritt mot et mer integrert europeisk jernbanenett.

I tillegg ivaretas tilgjengeligheten til landsbygda ved å styrke busstransporten mellom bygdesentra. Dette er et viktig skritt for å gjøre distriktene mer tilgjengelige, noe som bidrar til livskvalitet og lokale økonomier.

(Teksten fortsetter under bildet)
Frans Timmermans

Opposisjonsleder Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) kaller hovedavtalen til PVV, VVD, NSC og BBB «katastrof for Nederland». "Det er en svart dag."

Sikkerheten i kollektivtrafikken vil få et viktig løft med utplassering av flere spesielle etterforskningsoffiserer (boas) på tog og buss, som får mer omfattende fullmakter. Det gjennomføres også forsøk med kroppskameraer for sjefsdirigenter, selv om dette innføres på frivillig basis.

Les også  Shuttel: Sykling til jobb vinner terreng på kollektivtransport

Når det gjelder luftfart er det lagt vekt på å forbedre rettsvernet for lokale innbyggere med hensyn til støy, samtidig som Schiphols nettkvalitet opprettholdes. Fremtiden for luftfart ser også grønnere ut med planer om stillere og renere fly.

Vedlikeholdsoppgaven av eksisterende infrastruktur er fortsatt en prioritet, med mål om å opprettholde den grunnleggende kvaliteten på veier, vassdrag og kollektivnettet. Dette inkluderer også en gjennomgang av 17 stoppede prosjekter, inkludert forbedringer av A1/A30 og A67, samt Volkerak- og Kreekrak-slusene.

Innovasjon henger ikke etter; Bærekraften til kjøretøyparken vil fortsette med insentiver for elektrisk kjøring, med elektriske sjåfører som gir et rettferdig bidrag til den økonomiske bærekraften til denne politikken.

din skisseavtale viser en klar forpliktelse til å forbedre og modernisere nederlandsk mobilitet. De kommende årene lover å bli transformative med et bredt spekter av initiativer som vil endre måten nederlendere reiser på.

Mobilitetsalliansen ser utgangspunkt i koalisjonsavtalen som ble lagt fram torsdag for å bedre tilgjengeligheten til regionen og byen, men etterlyser også mer ambisjoner og en langsiktig visjon.

For Mobilitetsalliansen Denne avtalen er en god start med blikk for viktige oppgaver som åpning av boliger, vedlikehold og utvidelse av infrastrukturen. Samtidig må det mer til for å takle problemene. Vedlikeholdsoppgaven av hovedinfrastrukturen og de underliggende nettene alene krever betydelige tilleggsinvesteringer. I følge representasjonen av ledende organisasjoner, hvis vi også ønsker å imøtekomme befolkningsvekst og gjøre boliger tilgjengelige, samtidig som vi gjør mobiliteten vår bærekraftig og rimelig for innbyggerne, trenger vi ytterligere politikk, tempo og flere ressurser. 

Les også  Amsterdam: van der Horst avduker planer for bedre tilgjengelighet og flere stopp
(Teksten fortsetter under bildet)
InnoTrans

– Jeg er glad for at det i hovedbaneavtalen vies omfattende oppmerksomhet rundt jernbanen. Det er også nødvendig, fordi jernbane tilbyr løsninger på viktige problemer i vår tid."

Disse planene, velkommen av jernbanesjef ProRail, understreke togtrafikkens vesentlige rolle i å fremme nasjonal tilgjengelighet og takle aktuelle sosiale utfordringer.

John Voppen, administrerende direktør i ProRail, har uttrykt sin tilfredshet med jernbanens fremtredende rolle i avtalen. Ifølge Voppen er dette fokuset ikke bare velkomment, men også nødvendig: «Jernbanen tilbyr løsninger på viktige problemer i vår tid», sier Voppen. Han understreker viktigheten av en inkluderende tilnærming der det i tillegg til persontransport også må rettes tilstrekkelig oppmerksomhet mot godstransport på jernbane. Med et optimistisk syn ser han frem til samarbeidet mellom de ulike interessentene for å holde Nederland tilgjengelig og mobilt.

Registrering
Relaterte artikler:
Pitane Alexandria