Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Under den travle Ostend at Anchor-helgen, som tiltrekker seg rundt 200.000 XNUMX besøkende til byen hvert år, stopper flere taxiselskaper i Oostende arbeidet.

Det maritime arrangementet, som varer i fire dager, risikerer å bli rammet av lengre ventetider på drosjetjenester. Streiken er et svar på manglende respekt og dårlig kommunikasjon med bystyret, ifølge de involverte drosjeselskapene.

Hassib Ghosi, en 25 år gammel drosjesjåfør fra Anker taxiselskap, uttrykte sine frustrasjoner i en uttalelse til Het Nieuwsblad. «Det siste møtet var for to år siden,» sier han. Sjåførene krever blant annet en bredere plan for plasseringer nærmere stasjonen, men kommunikasjonen med byen er vanskelig. «Ting går galt, spesielt når man søker om tillatelser eller når man gjør endringer i ruter under arrangementer. Politiet er ofte uvitende om endringer, noe som resulterer i unødvendige bøter for oss.»

I tillegg klager Ghosi på tekniske problemer med taksameterprogramvaren, som fører til bøter på grunn av feilinnstillinger. – Oostende er den eneste byen der drosjer ikke har lov til å kjøre på trikke- og bussfelt. Dette gjør jobben vår mye vanskeligere, legger han til. Til tross for flere forsøk på å komme i dialog med bystyret, er det ikke funnet en løsning. «Vi har ikke noe annet valg enn å slutte å jobbe for å sende et signal. Hvis ingen løsninger blir funnet, vil vi ta hardere grep, avslutter Ghosi.

Hina Bhatti, ansvarlig rådmann i Open VLD, reagerte med overraskelse på streiken og påstandene. "Det er virkelig perfekt kommunikasjon mellom kabinettet mitt og taxiselskapene," sa hun. «Alle spørsmål fra sektoren er besvart. Jeg vet at det var misnøye med de midlertidige stillingene som ble gitt av Oostende ved Anchor. Vi har kontaktet sektoren og det er satt en dato for høring i begynnelsen av juni for å lytte til bekymringene.»

(Teksten fortsetter under bildet)
Marie-Joseplein
Foto: © Pitane Blue - Beliggenheten ved Marie-Joséplein er for liten, noe som betyr at de jevnlig får bøter.

Situasjonen har ført til mye uro blant både drosjesjåfører og arrangementsbesøkende. Bystyret hevder en dato er satt for høring, men sjåførene sier at lite tiltak har blitt gjort så langt. Sjåførene understreker behovet for bedre samarbeid og mer forståelse fra kommunen for deres arbeidsforhold, spesielt under travle arrangementer som Oostende voor Anker.

Et av hovedkravene til drosjesjåfører er en fast stilling nærmere stasjonen, noe som vil være en stor forbedring for både dem og deres kunder. De ber også om at drosjer tillates på trikke- og bussfelt, noe som er mulig i andre byer og vil gjøre arbeidet deres betraktelig enklere.

Konflikten mellom drosjeselskapene og bystyret ser foreløpig ikke ut til å være løst. Taxisjåførene har gjort det klart at de er klare til å ta ytterligere grep dersom deres krav ikke blir hørt. I mellomtiden gjenstår det å se hvordan situasjonen vil utvikle seg videre og hvilke grep byrådet vil ta for å finne en løsning.

Streiken kommer på et spesielt ugunstig tidspunkt, ettersom... Oostende for anker en av årets viktigste begivenheter for byen. Arrangementet tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra i og utenfor byen, noe som normalt skaper stor etterspørsel etter taxitjenester. Streiken kan derfor ikke bare ramme drosjesjåfører, men også besøkende og selve byen.

Med tanke på fremtiden håper drosjesjåførene på konstruktive diskusjoner og bedre samarbeid med bystyret. "Vi ønsker bare å kunne gjøre arbeidet vårt uten unødvendige hindringer," sa Hassib. "Forhåpentligvis kan vi raskt finne en løsning som fungerer for alle."

Registrering
Relaterte artikler:
innsendelse