Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Amsterdam Salong Fleet krever plass på verdensarvlisten.

Amsterdam Salon Fleet Foundation har sendt inn en søknad til UNESCO om å plassere de historiske salongbåtene i Amsterdam på verdensarvlisten. Disse seilmonumentene, som kun seiler etter avtale med grupper og ikke forårsaker noen plager, er truet av Amsterdam kommunes beslutning om å plassere disse båtene i et lotteri. Dette tiltaket er ifølge kommunen nødvendig på grunn av europeiske regelverk.

Styreleder Reinhard Spronk i SalonVloot Foundation understreker viktigheten av disse båtene for Amsterdams historiske karakter. «Historiske Amsterdam er en by bygget på vann. En fjerdedel av Amsterdam kommune består av vann. Monumenter på land er fredet, monumenter på vann kastes i en gripepose. Det er ikke mulig," sa Spronk. Han legger til at stiftelsen ikke ber om tilskudd, men bare ønsker å fortsette å seile for å tjene penger og ta vare på arven for fremtidige generasjoner.

Salongbåtene er en viktig del av Amsterdams historie og kultur. Det er for tiden omtrent 35 anerkjente historiske salongbåter tilknyttet stiftelsen. Disse båtene er ikke bare en turistattraksjon, men også et symbol på byens rike maritime historie. Stiftelsen understreker at bevaring gjennom bruk er den eneste riktige måten å håndtere denne seilingsarven på bærekraftig og garantere kontinuitet.

(Teksten fortsetter under bildet)
Salongbåt
Foto: © Pitane Blue - Salonboot Amsterdam

Disse ofte vakre historiske salongbåtene fokuserer hovedsakelig på å arrangere private og forretningscruise. Disse eierne startet en gang av kjærlighet til skipet sitt. Av respekt og håndverk for de ofte klassiske replikkene og deres historie.

Rederiene som er tilknyttet stiftelsen, samt andre rederier i Amsterdam, er for tiden involvert i en rettssak mot kommunen på grunn av lotteriet, som behandles av Statsrådet. Denne høyprofilerte saken starter neste onsdag, 5. juni, i Haag. Utfallet av denne rettssaken vil være avgjørende for salongbåtenes fremtid.

Les også  Melanie van der Horst: "en tredjedel er en taxi, og det er mye"

SalonVloot-stiftelsen har planer om å... Amsterdam salongflåte å bli inkludert som det 14. nederlandske stedet på verdensarvlisten, i anledning Amsterdams 750-årsjubileum neste år. Dette ville være en viktig anerkjennelse for seilingsarven og den unike rollen disse båtene spiller for å bevare historien og kulturen til Amsterdam.

Betydningen av denne applikasjonen kan ikke overvurderes. Å ta vare på de historiske salongbåtene er ikke bare viktig for dagens generasjon, men også for fremtiden. Ved å anerkjenne disse båtene som et verdensarvsted, er deres kulturelle og historiske verdi offisielt anerkjent og beskyttet mot trusler som det foreslåtte lotteriet. Det er en mulighet til å bevare og feire Amsterdams seilerarv, og sikre at fremtidige generasjoner kan nyte disse vakre og historiske båtene.

SalonVloot-stiftelsen fortsetter å kjempe for bevaring av salongbåtene og håper at UNESCO-søknaden blir vellykket. Fellesskapsstøtte og UNESCO-anerkjennelse ville være et stort løft for deres innsats for å bevare og beskytte seilingsarven.

Registrering
Relaterte artikler:
Amsterdam