Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Tillegget av banebryteren er et gjennombrudd, fordi det bringer realiseringen av et europeisk Hyperloop-nettverk nærmere.

Delft Hyperloop-studentteamet har skrevet historie ved å være de første i verden til å legge til et sporskifte til Hyperloop, vakuumtoget som flyter gjennom et rør med hastigheter på opptil 1000 kilometer i timen. De første storskala-testene med passasjerer er ventet i 2030. – Vakuumtoget går hvert 2. minutt til en annen europeisk by. På denne måten kan du være i Paris fra Amsterdam innen 30 minutter, sier Cem Celikbas, lagkaptein for Delft Hyperloop-teamet.

Hyperloop tilbyr en bærekraftig og stille måte å reise på, drevet av magnetisk fremdrift. Dette betyr at det ikke trengs fossilt brensel for å drive frem poden som inneholder passasjerene. "Derfor er Hyperloop et attraktivt transportmiddel for folk som ønsker å reise bærekraftig," forklarer Celikbas. Karel van Dalen, førsteamanuensis i Dynamics of Structures ved TU Delft, er også entusiastisk over denne utviklingen. «Det er tvil om gjennomførbarheten av «grønn» luftfart. Derfor er jeg glad for at studentene jobber med et alternativ: Hyperloop.»

“Første prøvekjøring med passasjerer på 5,5 år”

Studentteamet forventer at det vil være en 2050 prosent økning i transport innen 150. Bruk av Hyperloop kan bidra til å redusere utslipp av fossilt brensel, siden de ikke er nødvendige for å drive poden. Celikbas forklarer: «Med Hyperloop minimerer du utslipp av fossilt brensel. Dette er avgjørende, spesielt gitt den forventede veksten i mobilitet.» Schiphol kan bli et potensielt boardingsted for Hyperloop-reisende, noe som vil bidra til å spre folkemengdene på flyplassen. "Hyperloop kan gå hvert 2. minutt til en europeisk destinasjon, slik at reisende aldri trenger å vente lenge. Dette forhindrer unødvendig lange køer og folkemengder på flyplassen. I tillegg gir Schiphol muligheten til å vokse på en bærekraftig måte.»

Les også  Ti dager med fest: byen Gent garanterer tilgjengelighet under fester
(Teksten fortsetter under bildet)
Hyperloop
Illustrasjon: skisse av Hyperloop på en flyplass

Ifølge Delft Hyperloop er byggingen av en Hyperloop-rute økonomisk gjennomførbar, da det medfører kostnader som kan sammenlignes med byggingen av en høyhastighetslinje. I tillegg er vedlikeholdskostnadene for Hyperloop minimale og ingen kostnader blir veltet over på utslipp av fossilt brensel, fordi de rett og slett ikke slippes ut. "Dette betyr at en enveisbillett med Hyperloop kan være billigere enn en enveisbillett med fly," sier Celikbas.

Hyperloop er et revolusjonerende transportmiddel som kombinerer hastigheten til et fly med komforten til et tog. Kapselen, eller poden, flyter gjennom et vakuumrør, noe som betyr at det ikke er luft eller rullemotstand og poden kan nå hastigheter på opptil 1000 km/t. Takket være den helelektriske magnetiske fremdriften slippes det ikke ut fossilt brensel.

Delft Hyperloop-teamet består av 39 studenter fra TU Delft som har tatt et friår for å innovere Hyperloop ytterligere. Hvert år jobber en ny gruppe studenter med dette prosjektet. 11. juni vil teamet presentere en prototype av det fullt flytende transportmiddelet i verkstedet deres, 'Drømmehallen', på campus til TU Delft.

I juli reiser teamet til Zürich for Europeisk Hyperloop Uke 2024. Her konkurrerer de mot mer enn tjue andre internasjonale Hyperloop-lag. Målet er å vise, som tidligere år, at Delft er ledende innen Hyperloop-teknologi. Laget vant konkurransen i 2021 og 2022 og ble nummer to i 2023.

Registrering
Relaterte artikler:
Les også  Ti dager med fest: byen Gent garanterer tilgjengelighet under fester