Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

De høyere importtollene bør gi europeiske bilprodusenter mer pusterom.

EU-kommisjonen har annonsert at importavgifter for kinesiske elbiler til EU vil økes betydelig fra 4. juli. Økningen er et svar på det EU-kommisjonen ser på som urettferdige konkurransefortrinn for kinesiske bilprodusenter, som de sier drar nytte av betydelige subsidier.

De nye prisene varierer avhengig av bilmerke. Importavgiften for BYD blir 17,4 prosent, for Geely 20 prosent og for Saic, eier av blant annet MG, ikke mindre enn 38,1 prosent. Andre kinesiske merker står overfor tollsatser som varierer fra 21 til 38,1 prosent. Dette kommer i tillegg til den eksisterende satsen på 10 prosent, som kan øke totale avgifter til maksimalt 48,1 prosent.

EU-kommisjonen hevder at disse økningene er nødvendige for å beskytte europeiske bilprodusenter. Ifølge kommisjonen vil kinesiske bilprodusenter dra nytte av en rekke subsidier som lar dem tilby sine kjøretøy til lavere priser. Disse subsidiene inkluderer gunstige lån, skattefritak og billig tilgang på råvarer som litium, som er avgjørende for batteriproduksjon.

"Europeiske bilprodusenter er truet av de urettferdige subsidiene deres kinesiske konkurrenter mottar," sa kommisjonen. Fordelene som kinesiske produsenter får, gjør at de kan tilby bilene sine til priser som europeiske selskaper vil finne vanskelig å matche.

Økningen i importtollene er foreløpig og gjelder mens EU-kommisjonens gransking av subsidier til kinesiske bilprodusenter pågår. Medlemslandene vil bestemme de endelige satsene i begynnelsen av november. Disse satsene kan deretter justeres eller til og med elimineres helt, avhengig av utfallet av avstemningen blant medlemslandene. Det kreves et kvalifisert flertall for å fastsette satsene definitivt.

Les også  Sterke familiebånd og teknologi: hemmeligheten bak Bongers Expedition

Kinesiske bilprodusenter har muligheten til å utfordre dette tiltaket hos Verdens handelsorganisasjon (WTO). Utfallet av en slik utfordring kan imidlertid ta noe tid, noe som betyr at de økte satsene vil være gjeldende inntil videre.

(Teksten fortsetter under bildet)
Barlaymont
Foto: © Pitane Blue - Barlaymont

Beslutningen om å øke tollsatsene kommer i en tid med økende handelsspenninger mellom Europa og Kina. Europa er i økende grad bekymret for virkningen av kinesiske subsidier på markedet og prøver å beskytte sin egen industri mot det de ser på som urettferdig handelspraksis. Utspillet er ett av mange tiltak EU har tatt de siste årene for å beskytte innenlandsk industri mot utenlandsk konkurranse.

Det er fortsatt uklart hvilken sats som skal gjelde for Tesla, som også produserer i Kina. Tesla, som en stor aktør på elbilmarkedet, kan bli betydelig påvirket av disse nye tariffene, avhengig av de endelige avgjørelsene fra EU-kommisjonen og medlemsstatene.

Denne avgjørelsen vil sannsynligvis gi næring til debatten om handelspraksis og industrielle subsidier. Implikasjonene er betydelige for europeiske bilprodusenter så vel som for kinesiske produsenter og forbrukere, som kan betale høyere priser for elektriske kjøretøy.

De neste månedene vil være avgjørende for hvordan disse nye tollsatsene vil påvirke markedet og om ytterligere skritt vil bli tatt av begge sider for å stabilisere handelsforbindelsene.

Registrering
Relaterte artikler:
Les også  Sterke familiebånd og teknologi: hemmeligheten bak Bongers Expedition
InnoTrans