Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

Sentrale prosjekter inkluderer Nord-Sør-forbindelsen, med tunnelarbeider som starter i 2026, og betydelige investeringer i sykkelinfrastruktur, inkludert nye sykkelveier, tunneler og broer.

Den flamske ministeren Lydia Peeters har oppnådd imponerende resultater for provinsen Limburg under sin valgperiode. Under hennes politikk som flamsk minister for mobilitet og offentlige arbeider har regionen mottatt mer enn 2,2 milliarder euro i investeringsressurser. Denne betydelige økningen i finansiering markerer et historisk skifte for Limburg, som bare mottok 368 millioner euro i investeringer i forrige lovgiver. "Historisk har provinsen Limburg ofte vært under-ressursert når det gjelder flamske investeringer i mobilitet og infrastrukturarbeid. Som lovet endret jeg dette ved starten av denne valgperioden," sa Peeters.

NZL

Et av de mest slående prosjektene under Peeters' ledelse er Nord-Sør-forbindelsen i Limburg. Den flamske regjeringen godkjente nylig utkastet til prosjektvedtak NZL - Fase 1. Denne beslutningen følger to år etter trasévedtaket og betyr at detaljplanene og tillatelsene nå er klare. – Det er et resultat av et intensivt samarbeid mellom mange parter. Implementeringen vil skje via et offentlig-privat partnerskap og en DBFM-kontrakt. Det vil være et bærekraftig mobilitetsprosjekt som vil fungere som en løftestang og katalysator for Limburg," sa Peeters. Tunnelarbeidene skal etter planen starte i 2026.

Lydia Peeters har også store skritt innen sykkelinfrastruktur. I løpet av hennes valgperiode ble mer enn 217 millioner euro investert i sykkelinfrastruktur i Limburg, med ytterligere 35 millioner euro planlagt i 2024. Prosjekter som utvidelse av sykkelstier langs Grote Baan i Houthalen-Helchteren og N76 i Kortessem-Wellen -Borgloon er ferdigstilt. Pågående prosjekter inkluderer sykkelveiene langs N730 Asserweg i Zutendaal og N722 i Alken. I tillegg har nye sykkeltunneler og broer bidratt til trygge kryss, som sykkeltunnelen under Bilzersteenweg N730 i Tongeren og sykkelbroen over Grote Baan i Helchteren-Noord.

(Teksten fortsetter under bildet)
Foto: Statsråd Lydia Peeters og VSV lanserer ny kampanje.

Fokus på trafikksikkerhet er et annet viktig aspekt ved Peeters sin politikk. 3,3 millioner euro ble investert i sikkerheten til skolemiljøer og ruter i Limburg. Dette beløpet har bidratt til økt trafikksikkerhet i 252 skolemiljøer og på 28 skoleveier. I tillegg er 117 flaskehalser på skoleveier tatt tak i, og ytterligere 10 prosjekter pågår eller planlegges. Prosjektet Mobility Innovative Approach (MIA) har også bidratt med 9,6 millioner euro til å forbedre trafikksikkerheten gjennom teknologier som droner og kameraer.

vedlikehold

Peeters fokuserte også på vedlikeholdsetterslepet av broer i Flandern. Siden 2020 har 109 broer allerede blitt renovert, og arbeidet pågår eller forbereder 104 broer. I Limburg ble Boorsem-viadukten i Maasmechelen renovert, og det er planlagt renovering av syv broer mellom 2026 og 2028 innenfor OPS-prosjektet 'OverBruggen'. 133 millioner euro ble bevilget til regelmessig vedlikehold av regionale og motorveier, sykkelveier og kanter, hvorav 36 millioner euro spesifikt for Limburg.

Provinsen Limburg har også sett betydelige forbedringer på E313, med bygging av 7 kilometer med rushtidsfelt og støyreduserende tiltak. I begynnelsen av juni startet arbeidet med et rushtidsfelt fra Lummen til Hasselt-Vest, som representerer en investering på nesten 32 millioner euro. For 2024 er det også reservert 5,8 millioner euro til installasjon av 2 kilometer med støyskjermer langs E314 i Genk.

HOV-prosjektet for en trikkebussforbindelse mellom Hasselt, Diepenbeek campus, Genk og Maasmechelen utvikler seg jevnt. De første 17 elektriske trikkebussene er bestilt og skal leveres høsten 2024. I mellomtiden er tre avgjørende deler av gratis bussfelt allerede åpnet, og arbeidet har startet på endestasjonen i Terhills i Maasmechelen. Ombyggingen av 2025de Liniestraat vil starte i 11 med en investering på mer enn 20 millioner euro.

De Lijn

I henhold til Peeters' politikk er det igangsatt en grønngjøring av De Lijns bussflåte. I tillegg er det jobbet med å utvide nettverket av Hoppin-punkter, med 75 av disse punktene i Limburg. Videre er det bygd motorveisparkeringer, slik som ved inn- og utkjøringsanlegget Tongeren, og arbeidet er startet på motorveiparkeringene langs begge sider av E313 i Diepenbeek, som skal stå ferdig innen utgangen av 2024.

Peeters har overskredet sine mål innen ladeinfrastruktur. Provinsen Limburg har i dag 4814 41.105 ladepunkter, og det er 25 XNUMX ladeekvivalenter (CPE) i hele Flandern. Målet om å ha (ultra)hurtigladeinfrastruktur hver XNUMX. km langs motorveier og større trafikkruter er også nådd.

Ved å stille ytterligere ressurser til rådighet, ble broene over Albert-kanalen hevet, slik at 4-lags containerskip kunne seile til og fra havnen i Antwerpen. Dette prosjektet har ikke bare gjort vanntransport mer lønnsomt, men også forbedret veiinfrastrukturen.

Til tross for at Flandern ikke er kompetent for jernbanen, har Peeters vært i stand til å elektrifisere Hasselt-Mol-ruten gjennom saminvesteringer. Dette betyr at hele Limburgs jernbanenett nå er elektrisk, en viktig milepæl for regionen.

Registrering
Relaterte artikler:
blablabla