Utskriftsvennlig, PDF og e-post
Pitane bilde

De første elektriske bussene skal brukes til opplæring av bussjåfører i juni.

Fredag ​​14. juni 2024 presenterte Jaap Bierman, daglig leder i HTM, og Joost van der Bijl, direktør for Daimler Buses Netherlands, HTMs nyeste busser. Dette gjelder 102 eCitaro- og eCitaro-G-busser, de første nullutslippsbussene i HTMs flåte, som skal leveres av Daimler fra sommeren 2023. Disse bussene er et viktig skritt for å gjøre offentlig transport i Haag-regionen mer bærekraftig.

«Med disse nye bussene tilbyr vi ikke bare våre reisende mer komfort, men også bussjåførene våre en vakker, ny arbeidsplass. Bussene har et moderne og friskt interiør og er også mer stillegående. Vi er derfor glade for at vi har gjort dette mulig takket være vår klient MRDH, fordi det er en berikelse for vår vakre by Haag og Haag-regionen, sa Jaap Bierman under presentasjonen.

Investeringen i disse elektriske bussene er et resultat av samarbeidet mellom HTM og Rotterdam The Hague Metropolitan Region (MRDH). Jeffrey Keus, innehaver av kollektivtransportporteføljen til MRDH, understreket viktigheten av dette samarbeidet: «Intensjonen er at innen 2030 vil nullutslippsbusser bare være i drift i de 21 kommunene som samarbeider i Rotterdam The Hague Metropolitan Region. På denne måten bidrar kollektivselskapene til en region der du kan bo og jobbe komfortabelt.»

De første elektriske bussene har vært i bruk siden juni for opplæring av bussjåfører. Bierman forklarer: "Bussjåførene og teknikerne våre har vært involvert fra starten og er nysgjerrige på hvordan eCitaro-bussene fungerer i praksis." Disse bussene skal testes intensivt de neste månedene, for eksempel når det gjelder batterilevetid og rekkevidde. «I høst forventer vi å fase inn den første 12 meteren eCitaro i rutetabellen vår, etterfulgt av 18 meter bussene på slutten av dette året. Om omtrent ett år vil vi være den første bytransportøren som tilbyr fullstendig utslippsfri kollektivtransport, sier Bierman.

(Teksten fortsetter under bildet)
Arjen Kapteijns
Foto: Rådmann Arjen Kapteijns (Groenlinks)

Rådmann Arjen Kapteijns (mobilitet) i Haag er entusiastisk over de nye bussene: «Introduksjonen av disse miljøvennlige bussene er et fantastisk eksempel på innovasjon innen bærekraftig mobilitet. Vi ønsker å gjøre trafikken i Haag utslippsfri, fri for skadelige utslipp og det kan vi bare gjøre sammen. At bussene er stillegående og komfortable gjør det enda bedre. Jeg er glad for at HTM bidrar til overgangen til et bærekraftig og levelig Haag med disse nye bussene.»

En viktig forbedring av den nye eCitaro er tilgjengeligheten for elektriske rullestolbrukere. Bierman: «Jeg er glad og stolt over å kunne rapportere at dette er en saga blott med ankomsten av eCitaro. Takket være en enkel konstruksjon er brukere av elektriske rullestoler også hjertelig velkomne. Vi har testet dette sikringsalternativet grundig med positive resultater.» For ankomsten av 18-meters leddbussene vil noen holdeplasser tilpasses i samarbeid med Haag kommune. Dette sikrer at passasjerer på busslinje 23, 24, 25 og 26, hvor 18-metersbussene skal kjøre, enkelt kan gå av og på.

De nye bussene er også utstyrt med moderne bekvemmeligheter som USB-ladepunkter og kameraer i stedet for sidespeil. I tillegg reagerer HTM på trenden med kontaktløse reiser. «Mange busspassasjerer har oppdaget hvor praktisk det er å sjekke inn og ut med debetkortet sitt. Du kan også raskt kjøpe ønsket billett via den oppdaterte HTM-appen. Å kjøpe billett fra bussjåføren vil snart ikke lenger være mulig, sier Bierman.

Renoveringen av bussgarasjen på Telexstraat i 2023 var avgjørende for idriftsettelse av eCitaros. Plassen er totalrenovert med ladestasjoner og andre fasiliteter. ABB E-Mobility og Batenburg Techniek tok seg av installasjonen. «Et flott stykke arbeid fordi det var et spørsmål om å prøve og måle med plassen. Vår kollektive transportkollega EBS vil etter hvert flytte til en ny bussgarasje i Poeldijk. For når vi først har mottatt alle eCitaros, vil den plassen virkelig være nødvendig, sier Bierman.

Foto: © HTM – fra venstre til høyre: Jeffrey Keus, porteføljeinnehaver OV MRDH, Jaap Bierman, daglig leder HTM, rådmann Arjen Kapteijns (mobilitet) kommune i Haag

Registrering
Relaterte artikler:
STARTPAKKE