Przyjazne dla wydruku, PDF i e-mail

Lightyear, firma high-tech, która opracowuje samochody solarne, mianuje Philippe'a Humbrechta na stanowisko kierownika ds. Zarządzania projektami. Humbrecht był wcześniej szefem biura programowego w McLaren Automotive. Swoją nominacją Humbrecht dodaje zespołowi Lightyear ponad dwadzieścia lat doświadczenia. Po karierze w Renault przeniósł się z Francji do Wielkiej Brytanii, aby pracować odpowiednio dla Lotus i McLarena. Tam wypuścił i dostarczył Exige V6, cztery warianty serii Sport i wielokrotnie nagradzany 600LT. Następnie został odpowiedzialny za zarządzanie projektami dla zespołu MSO, działu projektów specjalnych.

Wydajna i zrównoważona mobilność

Według Humbrechta wybór Lightyear odzwierciedla ważny punkt zwrotny w sektorze mobilności. „Miałem zaszczyt wypuszczać na rynek najbardziej ekscytujące samochody” - wyjaśnia nowy kierownik programu. „Ale świat wokół nas się zmienia i my musimy się zmieniać wraz z nim. Lightyear pracuje nad możliwościami wprowadzenia zmian, jeśli chodzi o wydajną i zrównoważoną mobilność, teraz iw przyszłości. To sprawia, że ​​jest to dla mnie logiczny wybór ”.

W Lightyear Humbrecht jest odpowiedzialny za dostarczanie Lightyear One klientom firmy. Wspiera również dalszy rozwój firmy i dostawę kolejnego auta na dużą skalę. „Ostatecznym celem jest uczynienie czystej mobilności dostępną dla wszystkich”, podsumowuje z entuzjazmem Humbrecht.

Konsekwentny wzrost

Kolejny ekspert zaczął od McLarena razem z Humbrechtem. Edwin de Kreij, wcześniej starszy inżynier systemów hybrydowych i pojazdów, jest aktywny w firmie Lightyear jako starszy architekt systemów od 23 marca.

„Jesteśmy niezwykle dumni, że możemy powitać te dwie wyjątkowe mocne strony w naszej rozwijającej się organizacji. Dzięki tym nominacjom zdobywamy odpowiednią wiedzę i doświadczenie, aby jeszcze bardziej się rozwijać i oferować nowe sposoby zrównoważonej mobilności ”.

Misja Lightyear jest udostępnienie czystej mobilności każdemu na świecie. Lightyear opracowuje samochody elektryczne o energooszczędnej konstrukcji i zintegrowanych panelach słonecznych. Na przykład, w zależności od klimatu, kierowcy mogą przejechać do 2016 120 kilometrów rocznie w świetle słonecznym. Firma powstała w 2019 roku i obecnie zatrudnia ponad 848620 pracowników. Zespół składa się z mieszanki młodych talentów i ludzi z doświadczeniem w branży motoryzacyjnej, w tym byłych pracowników Tesli, McLarena i Ferrari. Ponadto Komisja Europejska przyznała firmie Lightyear grant w ramach programu Horyzont 2020 w 2019 r. Na podstawie umowy nr XNUMX. Latem XNUMX roku Lightyear wypuścił pierwszy mobilny prototyp, Lightyear One, i otworzył nowe biuro.
Rok Astralski