VDL Groep har vunnit holländska innovationspriset 2019. Priset erkänner familjeföretagets innovativa styrka och sociala inverkan med sitt huvudkontor i Eindhoven.

Vid tilldelning av innovationspriset, nya, progressiva lösningar och tekniker från VDL, uppmärksamhet för anställda, entreprenörskap och samarbete. Dutch Innovation Prize 2019 delades ut under TV-programmet De Wereld van Morgen som AVROTROS sände ikväll från klockan 20.30 på NPO1.

Tillverkningsindustrins pärla

Under tillkännagivandet i Kurhaus i Scheveningen berömde juryn VDL Groep på många områden. "VDL ligger i framkant när det gäller tillämpningen av ny teknik och innovation ligger i dess DNA", säger jurymordförande Henk Volberda, även professor i strategi och innovation.

Som chef för Amsterdam Center for Business Innovation är Volberda ansluten till Amsterdam Business School, en del av University of Amsterdam. ”På VDL Groep görs betydande investeringar i forskning och utveckling och kombinationen av automatisering och uppmärksamhet för medarbetarna leder till nya jobb.

Där andra ser hot ser VDL möjligheter. Det finns ett viktigt bidrag till hållbara lösningar på flera områden. VDL är tillverkningsindustrins pärla. ”

Innovationsmonitor

Dutch Innovation Prize 2019 är en del av Dutch Innovation Monitor. Denna storskaliga forskning om innovation bedrivs varje år i Nederländerna av Amsterdam Centre for Business Innovation från Amsterdam Business School, anslutet till University of Amsterdam.

Mer än 5.000 800 organisationer från ett brett spektrum av sektorer har blivit inbjudna att delta i undersökningen. Baserat på de deltagande organisationerna (cirka 2) och intervjuer med företagen kvarstår följande tre företag: DXNUMXD Water Solutions från Hardenberg, Hanskamp Agro Tech från Doetinchem och VDL Groep från Eindhoven.

Läs också  Lightyears immateriella rättigheter kan finnas i moderbolaget

Stort erkännande

Styrelseledamot Jennifer van der Leegte från VDL Groep har fått Dutch Innovation Prize 2019 i Scheveningen. ”Detta är ett stort erkännande för våra nästan 17.000 104 anställda som arbetar hårt varje dag på våra XNUMX företag hemma och utomlands för att göra vår värld smartare, snabbare, bättre och grönare. Våra aktiviteter är naturligtvis mycket breda och olika.

Vi undersöker till exempel den minsta delen på jorden, delar för partikelacceleratorn från CERN i Schweiz och undersöker den största delen på jorden: stödstrukturerna för speglarna till det största teleskopet i världen som byggs i Chile, och allt däremellan.

Glöm inte att vi är den europeiska frontrunner i elektrifiering av tyngre transporter, bussar, lastbilar och automatiserade guidade fordon. Med våra elfordon bidrar vi till en renare och tystare miljö. ”

Mer om VDL Group

Jennifer van der Leegte från VDL
Pitanblått
Utskriftsvänlig, PDF och e-post