Innovactory har vunnit anbudet för rätten till mobilitet som en tjänst (MaaS) i Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten och De Meern. Den app som Innovactory utvecklar kallas TRIPPS och bör stimulera alternativ till bilen, göra resan lättare och förbättra tillgängligheten.

Lucien Groenhuijzen, VD för Innovactory: ”Vi är mycket glada över lanseringen av TRIPPS i Utrecht. Med TRIPPS erbjuder vi resenärer i regionen en app för alla sina resor, planerade eller spontana. Det bör vara din personliga reseassistent, med lätthet, enkelhet och tillförlitlighet först, så att du som resenär kan resa sömlöst från en plats till en annan. TRIPPS ger dig då personlig rådgivning, ger dig tillgång till all transport och betalningen är helt automatisk. ”

Med TRIPPS får resenärer information om alla transportalternativ och kan planera, boka och betala för dem via appen. Det gäller alla möjliga transportmedel: (delade) bilar, kollektivtrafik, (delade) cyklar och taxibilar. Appen ger resenärer aktuella och personliga resoråd och uppdateringar om förseningar, trafikstockningar och alternativa rutter.

Ytterligare sex nationella MaaS-piloter startar inom en snar framtid i Amsterdam-Zuidas, Eindhoven, Groningen-Drenthe, Limburg, Rotterdam-Haag och Twente. Piloterna testar bland annat vad som fungerar och inte fungerar bland annat vad gäller resebeteende och policypåverkan. De uppgifter som erhållits från sekretessskyddade uppgifter gör det möjligt för infrastruktur- och miljöministeriet, regionala myndigheter, MaaS-leverantörer och transportörer att tillsammans lära sig hur det totala mobilitetssystemet kan optimeras.

Läs också: Scheveningen tar emot Özcan Akyol under användardagen för Pitane Mobility

Pitane Blue
Utskriftsvänlig, PDF och e-post