Gardinen har fallit för Nordbrabant Van Gerwen Taxi BV från Zeeland (Landerd). I ett beslut av domstolen i East Brabant förklarades konkursen den 28 januari 2020. WJB Berendsen från Legal Experience Lawyers från Den Bosch utsågs till mottagare. Andra företag inom Van Gerwen Holding BV är inte konkurs.

Rötterna till Van Gerwen Group, känd för taxi och studenttransport, ligger i Zeeland. Företaget har nyligen haft negativa nyheter eftersom kontraktet för genomförandet av studenttransporten inleddes genom ett rättsligt förfarande mellan Veldhoven kommun och transportören.

Sedan transporten startade för denna utsatta grupp i september 2018 har taxiföretaget och Veldhoven College varit i strid med varandra. Enligt kommissionen skulle transportören inte uppfylla sina avtalsavtal, vilket resulterade i att kommissionen upplöste kontraktet. 

Van Gerwen lämnade in en rättegång som den vann eftersom domaren fann att kommunen inte kunde tillräckligt underbygga att transportören misslyckades. Taxibolaget hävdade 268.000 XNUMX euro för skada, men enligt kommunen finns det inga bevis för skada.

Van Gerwen startade om med Jansen Taxi

För fem år sedan tog ägaren Marco van Gerwen Jansen över Taxi från Nuenen, vilket gjorde att företaget integrerades helt i gruppen. Jansen Taxi tillhandahöll transporter för stora kunder som kommuner, sjukförsäkringsbolag och skolor. 

Jansen Taxi gick trots allt i konkurs och lämnade en skuld på 1,4 miljoner euro. Precis som nu med Van Gerwen Taxi själv skulle dotterbolaget ha ansökt om konkurs själv.

Läs också: Svår utredning för konkursförvaltaren taxiboeken.nl

Utskriftsvänlig, PDF och e-post