Bertho Eckhardt, ordförande för Royal Dutch Transport, var tydlig under sitt tal på den årliga KNV Nyårsmottagning i Littéraire Society De Witte i Haag. För MaaS, utformad på grundval av ”resenärens centrala”, är datautbyte av resenärer mellan de olika organisationerna nödvändigt för att kunna erbjuda en gemensam kundresa. 

inte ett egosystem utan ett ekosystem

Grist vid bruket av Daniel Mes från EU-kommissionären Frans Timmermans Timmermans Green Deal kom för att förklara. De Europeiska kommissionär vill vidta oåterkalleliga åtgärder och spendera mycket pengar för att göra ekonomin grönare. Totalt kommer 260 miljarder euro att behövas per år inom en snar framtid. En fjärdedel av EU: s budget.

"Brådskan är hög, men det finns också stora möjligheter. Det går inte tillräckligt snabbt, det måste gå snabbare. Det är mottot för Green Deal, som EU-kommissionär Frans Timmermans fördjupar ”, säger Daniel Mes.

MaaS kräver ett gemensamt ekosystem, och en gemensam uppsättning lagligt genomförbara och oberoende specifikationer, regler och avtal för att detta ekosystem ska fungera. Olika parter har olika roller och ansvar här. Vi pratar här om en kollektiv uppsättning av avtal som också kallas ett avtalssystem, "schema" eller "förtroendeskader".

brusande tjugoårsåldern av Kees van der Burg

En av gästerna och huvudtalare var Drs. C. (Kees) van der Burg. Han har varit generaldirektör för långtidsvård vid ministeriet för hälsa, välfärd och idrott sedan 2014. Innan dess var han chef för långtidsvård vid samma ministerium, chef för socialt stöd och biträdande chef för finansiella och ekonomiska frågor. Kees van der Burg började sin karriär inom offentlig tjänst 1991 vid finansministeriet, där han hade olika befattningar fram till 2002.

 Läs också: Pitane Mobility förenas i MaaS Lab i KNV

Kees van der Burg
KNV - Society De Witte
KNV nyårsmottagning
Utskriftsvänlig, PDF och e-post