Nästan en halv miljon tyska företag begär kort tid att arbeta från regeringen på grund av problemen orsakade av koronaviruset. Med programmet försöker regeringen att vägleda företagare genom den nuvarande koronakrisen. Detta rapporterades av det tyska federala arbetsbyrån. 

Korttidsarbete är en form av statligt stöd, med vilket arbetsgivare använder sin personal under en kortare tidsperiod, men där personalen är kvar på lönen. Inom olika branscher i Tyskland, såsom bilsektorn, har arbetstiderna krävts oftare, enligt nyhetsrapporterna. Enligt olika medierapporter är BMW ett sådant företag som faller under, en halv miljon tyska företag ber om en minskning av arbetstiden.

BMW har ansökt om arbetstidsminskning för nästan 20 tusen anställda i Tyskland. Gruppens fabriker kommer att stängas till 19 april. Ansökan gäller anställda på fabrikerna i Dingolfing, München, Regensburg och Leipzig. Detta rapporterar Automobilewoche.

Daimler har ansökt om en minskning av arbetstiden för perioden 6 till 17 april. Åtgärden berör de tyska anställda i personbils- och kommersiella fordonsfabriker. Detta rapporterar Automobilewoche. Tidigare i veckan angav VD Ola Källenius att Daimler kunde klara sig utan statligt stöd, efter att ledningen och det allmänna företagsrådet har godkänt ansökan. I februari tillkännagav VD Källenius att Daimler skulle minska 5.000 XNUMX jobb. 

"Med arbetstidsminskningen ger vi våra anställda säkerhet i krisen," sa vice ordförande Ergun Lümali från Daimler Works Council.

Läs också: Skåpsåtgärder kommer att upprätthållas åtminstone till 28 april

Utskriftsvänlig, PDF och e-post